Gazze'deki süregelen katliamların durdurulması ve Refah Sınır Kapısı'nın açılması talebiyle Gazze Dayanışma Platformu, "Refah'a Ses Ver, Gazze Halkına Destek Ol" sloganıyla bir protesto gösterisi ve yürüyüş düzenledi.

Binlerce kişi, Fatih Camii'nde öğle namazının ardından bir araya gelerek ellerinde pankartlar ve dövizlerle donanmış bir şekilde Saraçhane Parkı'na doğru yürüdü. Gazze lehine sloganlar atılırken, işgal rejimi aleyhine tepkiler yükseldi.

Saraçhane Parkı'nda birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği programda, refah sınır kapısının açılması, saldırıların sonlandırılması ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu İslam ülkelerinin işgal rejimiyle yaptıkları ticaretin durdurulması çağrısı yapıldı.

"Katliamla direnişi bitirmeye çalıştılar ama direniş ayakta ve direnmeye devam ediyor"

Muhammed Yahya Yıldızhan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "5 aya yakın bir zamandır bütün dünya, Gazze'de vahşi bir soykırımı izliyor ve buna destek oluyor. 7 Ekim'de Aksa Tufanının verdiği hezimet karşısında büyük bir kin ve öfke ile siyonist çete, kudurmuş bir şekilde yaklaşık 5 aya yakın bir zamandır insanlara ait her değeri imha ediyor. Bütün dünya da bu vahşete şahitlik ediyor. Siyonist çete, 7 Ekim'de uğradığı hezimet ile birtakım iddialarda bulunmuştu. Gazze halkının iradesini kırıp teslim alacaklardı. HAMAS'ı bitirip güya esirlerini kurtaracaklardı. Gazze halkını katlettiler, Gazze'yi yakıp yıktılar ama elhamdülillah boyun eğdiremediler. 5 aydır bir vahşet işliyorlar ama esirleri kurtaramadılar. HAMAS'ı yok edeceklerdi ama HAMAS dimdik ayakta ve cihada devam ediyor, siyonistleri zelil ediyorlar. HAMAS'ı bitiremezler çünkü HAMAS, Filistin halkının iradesi, ümmetin onurudur. Onlarla iftihar ediyoruz ve sonunda galip geleceklerin inanıyoruz. O günleri görmek için de rabbimize dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: İLKHA