Antalya Diplomasi Forumu'nun son gün oturumlarını değerlendiren Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze'de Ramazan öncesinde ateşkes sağlanması için yoğun bir çaba harcandığını ve Gazze'ye insani yardımların ulaştırılmasının kritik bir öneme sahip olduğuna vurgu yaptı.

Forumda bu yıl 148 ülkeden 4 bin 700 katılımcı, 19 Devlet ve Hükümet Başkanı, 2 Özel Yönetim Başkanı ile 52 Dışişleri Bakanı olduğunu belirten Bakan Fidan, şu sözleri dile getirdi:

"Gazze'deki zulmün son bulması için atılması gereken adımları konuştuk. Diplomasi yoluyla dayanışma ve iş birliğini her alanda artırmak istiyoruz. Ramazan ayı öncesinde ateşkese ulaşmak için büyük bir çaba harcanıyor. Açlığın hüküm sürdüğü Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması acil bir ihtiyaçtır. Gazze'ye yardım ulaştırmak için birilerinin zilini beklemek, 2 milyon insanın yavaş ve sessiz ölümüne ortak olmak anlamına gelir. Artık uluslararası toplumun alışılmış uygulamalarını bir kenara bırakıp tek taraflı adımlar atmanın zamanı geldiğini savunanlara destek veriyoruz."

Editör: Özgür Ağar