İşgal güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırıları, 191. gününde devam ediyor.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın verdiği bilgilere göre, işgal ordusu gece boyunca Gazze kent merkezi ve çevresine düzenlediği hava, kara ve deniz saldırılarında birçok kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı.

İşgal savaş uçaklarının Nusayrat Mülteci Kampı, ez-Zehra kenti ve el-Miğraka bölgesine yoğun şekilde düzenlediği saldırılarda en az 10 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi ise yaralandı.

İşgal savaş gemilerinin Deyr el-Belah ve Han Yunus'un batısındaki Filistin evlerine yaptığı yoğun bombardımanda da birkaç kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Ayrıca, işgal savaş uçaklarının Gazze kent merkezinde bulunan ez-Zeytun, Tel el-Hava ve Şeyh Aclin mahallelerindeki dört eve düzenlediği saldırılarda da çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

İşgal güçlerinin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 686 Filistinli hayatını kaybetti, 76 bin 309 kişi ise yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce insanın olduğu belirtilirken, sığınak olarak kullanılan hastane ve okullar da hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

Editör: Basri Akaydın