Gazze'deki durumu "kabus" olarak tanımlayan Allen, şiddet ve dezenformasyonun bölgeyi nasıl etkilediğini anlattı. "Sizi temin ederim ki Gazze'deki durum tahayyül edebileceğiniz ve fotoğraflarda gördüğünüzden çok daha kötü." diyen Allen, Gazze'den ayrılırken 1 milyon kadın ve kız çocuğu için büyük endişe duyduğunu dile getirdi.

Açlık ve Çaresizlik Kol Geziyor

Gazze'deki insanların açlık ve çaresizlik içinde yaşadığını vurgulayan Allen, bölgenin kuzeyinde durumun daha da kritik olduğunu ve insanların her gün hayatta kalmak için büyük bir mücadele verdiğini ifade etti.

Korku Her Yerde

Allen, Gazze'de korkunun her yerde hakim olduğunu ve özellikle hamile kadınlar için durumun çok zor olduğunu belirtti. Gazze'de doktorların artık normal kiloda bir bebekle karşılaşmadığına ve ölü doğumların arttığına dikkat çeken Allen, "Bu nedenle doktorlar ve ebeler de insani ateşkes istiyor." dedi.

Annelerin Kollarında Bebekler, Ceset Torbaları Değil

Travma yaşayan annelerin dramına dikkat çeken Allen, "Çocukları, annelerinin kolları sarmalı, ceset torbaları değil." sözleriyle Gazze'deki vahşete karşı çarpıcı bir mesaj verdi.

Allen'ın açıklamaları, Gazze'de yaşanan insanlık dramının boyutunu gözler önüne seriyor. Bölgeye acil insani yardım ve kalıcı bir çözüm için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerekiyor.

Kaynak: (İLKHA)