Katil ve işgalci siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarında mağdur olan çocuklar için yardım eli uzatan minik öğrenciler, kumbaralarındaki paraları Gaziantep Umut Kervanı'na teslim etti.

Gazze'deki Filistinli kardeşlerinin yaralarını sarmak için harçlıklarını paylaşan miniklerin bu duyarlı davranışı takdir topladı. Ailelerinin teşvikiyle Gazze'ye yardım eli uzatan minikler, eğitmenleri eşliğinde Gaziantep Umut Kervanı'na geldi.

Kumbaralarını ve zarflara biriktirdikleri harçlıklarını Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan'a teslim eden minikler, daha sonra ihtiyaç sahipleri için yardım paketleri hazırladı.

Miniklerin bu anlamlı desteğini değerlendiren Özaslan, çocuklara ve ailelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştirilmesi açısından bu tür davranışların önemini vurgulayan Özaslan, şunları söyledi:

"Şu anda Gazze'de soykırım devam ediyor ve Müslümanlar katlediliyor. Fakat dünya bu soykırımı seyrediyor. Biz Müslümanlar olarak bu zulme sessiz kalamayız. Yarım Elma Oyun Evi'nde eğitim gören minik kardeşlerimiz biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'deki akranları için Gaziantep Umut Kervanı'na teslim ettiler. Dünya bu soykırıma sessiz kalırken minikler ise sessiz kalmadı. Bu soykırım karşısında dünyanın vicdanı sızlamazken minik çocuklarımızın vicdanı sızladı. Minikler ailelerinin de teşvikleriyle biriktirdikleri harçlıklarını bize getirdiler. Biz de inşallah minik çocuklarımızın, biriktirdikleri harçlıklarını inşallah Gazzeli kardeşlerine ulaştıracağız."

Gazze'deki katliamın devam ettiğini belirten Özaslan, Umut Kervanı Vakfı'nın Gazze'ye yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini ve bu anlamda hayırseverlerden destek istediklerini ifade etti.

Kaynak: (İLKHA)