Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları ve katliamları 112'nci gününe girerken, Gazze'deki durum her geçen gün daha da kötüleşiyor. İşgalin başlangıcından bu yana 26 binden fazla insan hayatını kaybetti, 64 binden fazla kişi ise yaralandı. Yaklaşık 2 milyon Filistinli de evlerinden oldu.

Batman'daki İslami Sivil Toplum Kuruluşları, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye insani yardım ulaştırmak ve ablukanın kaldırılması için çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar kapsamında düzenlenen araç konvoyunda yüzlerce araç Filistin bayrakları eşliğinde şehir turu attı.

05C0C939 5C77 4908 8C5E 80A4Cfb5D80F

"Gazze'nin Ölmesine Sessiz Kalmayacağız!"

Konvoy öncesi yapılan basın açıklamasında konuşan Nurettin Teymur, "İnsanlığın öldüğü, Gazze çocuklarının açlık ve susuzlukla ölüme terk edildiği şu günlerde, bizler Gazze'nin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız." dedi.

Teymur, Gazze'nin ölmesine sessiz kalmayacaklarını ve zulüm devam ettikçe Gazze'nin sesi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Müslüman Ülkelerin Liderlerine Çağrı

Teymur, Müslüman ülkelerin liderlerine de seslenerek Refah Sınır Kapısı'nın açılması ve Gazze'ye yardımların ulaşması için gerekeni yapmalarını istedi.

Teymur, "Yaptırımlarla, boykotlarla, zulmün karşısında her platformda durmak sureti ile sadece ve sadece Allah rızası için Gazze'ye ses verin ve kapıların açılmasını sağlayın." diye konuştu.

D0Ced854 3030 4085 Af0A Ec8369B68606

Yüzlerce Araçla Gazze'ye Destek

Basın açıklamasının ardından Esentepe Külliye Cami önünden başlayan konvoy, Filistin bayrakları ve sloganlar eşliğinde şehrin caddelerinde tur attı.

Yüzlerce araçla gerçekleştirilen konvoy, Batmanlıların Gazze'ye desteğini ve işgal rejimine tepkisini gösterdi.

466Bfbf4 5Dfb 4564 8Eb0 C35D20Fb6772

Kaynak: (İLKHA)