Güroymak Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) ile farklı okullarda görev yapan 20 kişilik gönüllü ekip, bazen köy okullarında bazen de köylerden getirilen masa ve sıraların yüzeyini temizleyip zımparaladı. Ardından vernik ve cilasını yaptıkları sıra ve masaları öğrencilerin kullanımına sundular.

Bu girişimle, 12 Ocak'tan bu yana devam eden soğuk hava koşulları nedeniyle tasarruf sağlanarak, kamu kaynakları daha etkili kullanılmış oldu. Öğrencilerin temizlenmiş, cilalanmış ve yenilenmiş masa ve sıraları gördüklerinde memnuniyet duydukları ve bu çalışmanın sınıf ortamını olumlu etkilediği belirtildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, gönüllü öğretmen ve personelden oluşan ekip sayesinde bin takım masa ve sırayı onarıp tekrar kullanıma aldıklarını ve bu sayede kamu kaynaklarını daha tasarruflu kullandıklarını ifade etti. Budak, öğretmenlerin bu sorumluluğu üstlenerek sınıf ortamını olumlu yönde etkilediklerini ve öğrencilerin bu çalışmadan memnun olduğunu belirtti.

Güroymak YBO Müdürü Erdal Çelik ise okulda tespit ettikleri eksiklikleri gidermek için öğretmenler ve diğer personelle bir araya gelerek bu tip çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Çelik, öğrencilerin masalarını ve sıralarını beğendiklerini ve bu sayede koruma alışkanlığının geliştiğini ifade etti.

Gönüllü ekipte yer alan Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Özcan Özcanlı da boş zamanlarını bu tür faaliyetlere ayırdıklarını ve öğrencilerin mutluluğunu gördüklerinde kendilerinin de mutlu olduklarını belirtti.

Kaynak: AA