Google Hindistan ekibinden yapılan açıklamada, Gemini'nin seçimle ilgili sorulara "Şu an bu soruya nasıl cevap vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu süre içerisinde Google arama motorunu kullanmayı deneyebilirsiniz." gibi bir yanıt vereceği belirtildi.

Dezenformasyonla Mücadele

Kararın, seçimlerle ilgili dezenformasyonla mücadele amacıyla alındığı ifade edildi. Google, Gemini'nin daha önce bazı tarihi figürleri yanlış renkte tasvir etmesi nedeniyle de eleştirilere maruz kalmıştı.

Hükümetten Onay Zorunluluğu

Öte yandan Hindistan, 4 Mart'ta teknoloji firmalarından deneme aşamasındaki yapay zeka platformları ve uygulamalarını kamuya açıklamadan önce hükümetten onay almalarını talep etmişti.

Google'ın Açıklaması:

Google, Gemini'nin seçimle ilgili sorulara cevap verme yetkisini kısıtlama kararını şu şekilde açıkladı:

"2024 yılında dünya çapında birçok seçim yapılacak. Yapay zeka kullanımının artmasıyla birlikte, seçimlerde dezenformasyonla mücadele etmek de önem kazandı. Bu nedenle, Gemini'nin seçimle ilgili sorulara cevap verme yetkisini kısıtlama kararı aldık. Bu sayede, kullanıcıların doğru bilgilere ulaşmasını ve seçimlerde bilinçli bir şekilde oy kullanmasını sağlamayı amaçlıyoruz."

Kaynak: (Haber Merkezi)