Al Jazeera kanalına konuşan uzmanlar, 2021 Nisan'ında Google ve Amazon'un soykırımcı Siyonist rejimle imzaladığı 1,2 milyar dolarlık "Nimbus Projesi"ne ilişkin kaygılarını dile getirdi.

Uzmanlar, veri depolama, toplama, analiz, veri tabanı oluşturma ve bu verilerle olası analizler yapabilen bir bulut ve makine öğrenimi sistemi olan "Nimbus Projesi"nin, soykırımı meşru gören bir terör rejiminin elinde bulunmasının potansiyel tehlikelerine dikkat çekti.

Geçici direktör Damini Satija, Siyonist rejimin zaten büyük çapta gözetleme teknolojisine sahip olduğunu, bu projenin ise onlara daha ileri teknoloji sunarak mevcut insan hakları ihlallerini daha da hızlandıracağını belirtti.

Satija, bu projenin Siyonist rejime kendi amaçları doğrultusunda bir araç sağlayacağını ve bu da Filistin halkına yönelik baskı ve ayrımcılığı artıracağını sözlerine ekledi.

- Nimbus Projesi

Nimbus Projesi, veri depolama, toplama, analiz, motif ve özellik tanımlama ve bu verilerle olası tahminler yapabilen bir bulut ve makine öğrenimi sisteminden oluşuyor.

Nisan 2021'de Siyonist rejim ile Google ve Amazon arasında imzalanan 1,2 milyar dolarlık anlaşmanın bir parçası olan Nimbus Projesi, Siyonist rejimin yerel bulut depolama sunucularını kurmasına olanak tanıyor.

Bu sistem, Siyonist rejimin tüm veri tabanlarını, kaynaklarını ve hatta sokak ve drone kameraları gibi canlı gözlem kaynaklarındaki verileri toplayabilme yeteneğine sahip.

Kaynak: (İLKHA)