Şoförler, iftar saati yaklaşmadan önce kamyon kasalarını açarak kendi pişirdikleri yemekleri hazırlıyorlar.

İftarlık malzemelerini ve diğer ihtiyaçlarını da parktaki marketten temin ediyorlar. Sofralarına türlü, pilav, bulgur, kızartma gibi çeşitli yemeklerin yanı sıra, Urfalı şoförlerin çiğ köfteyi de eksik etmediği görülüyor.

Ezanın okunmasıyla birlikte şoförler iftarlarını açıyorlar. Şoförlerden Abdullah Akkoyun, iftar menülerinde türlü, cacık ve pilavın olduğunu belirtirken, çeşitli yemekler hazırladıklarını ve arkadaşlarını davet ettiklerini ifade ediyor.

Dorselerinde yemek yapıyorlar

İsmail Mayda ise, yağmur ve çamurda biraz daha zahmetli olsa da dorselerinde yemek yapabildiklerini söylüyor. Her türlü yemeği yapabildiklerini, pilavdan tutun salataya, çorbaya ve et yemeklerine kadar her şeyi hazırlayabildiklerini dile getiriyor.

İbrahim Akaş da, şoför olmalarına rağmen her yerde yemek yapabildiklerini belirterek, Allah'ın verdiği nimetlere şükredip çiğ köfte yaptıklarını söylüyor.

Çiğ köfte de yoğuruyorlar

Musa Özbayar ise, iftar için hazırlık yaptıklarını ve çiğ köfte yoğurduğunu, diğer malzemelerin ağabeyi tarafından hazırlandığını ifade ediyor.

Tır şoförlerinin bu zorlu mesailerine ve Ramazan ayındaki oruçlarına rağmen, birlik ve dayanışma içinde iftarlarını açmaları takdirle karşılanıyor.

Kaynak: İHA