Uzmanlar, hacamatın faydaları hakkında, kan dolaşımını artırarak psikiyatrik vakalarda, kronik, nörolojik hastalıklarda, baş, bel, boyun ağrılarında, fıtık ve dermatolojik hastalıklarda iyileşmeye yardımcı olduğunu belirtti.

Hacamatın yaklaşık 2000 yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve İslam döneminde yaş hacamatının başladığını açıklayan Uzmanlar, kupa ile vakumlama yöntemi kullanılarak yapılan bir teknik olduğunu söyledi.

Uzmanlar, belirli bölgelere kupa ile vakumlama yapıldıktan sonra, bu bölgelerde kimyasal maddeler oluşturulduğunu ve ardından kuru kupa ile vakumlanarak birtakım reaksiyonların tetiklendiğini açıkladı.

Hacamatın birçok faydası var

Hacamatın birçok faydasının olduğunu ifade eden Uzmanlar, bazı tedavilerde tam sonuç alınamadığında yardımcı tedavi olarak kullanıldığını dile getirdi.

Hacamat yapmadan önce hastaların dikkat etmesi gereken bazı hususlar olduğunu belirten Uzmanlar, hayvansal gıdaların 24 saat boyunca tüketilmemesi gerektiğini, cinsel perhizde bulunulmaması gerektiğini ve hacamat yapmadan üç saat öncesine kadar bir şeyler yenmemesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, hacamat yapıldıktan sonra iki saat boyunca bir şeyler yenmemesi gerektiğini ve diğer kuralların 24 saat boyunca geçerli olduğunu ekledi.

Uzmanlar, bayan hastalar için ise MERS (bir üst solunum yolu hastalığı) döneminde hacamat yapılmaması gerektiğini belirtti.

Muhabir: İrfan Gültekin