Bismil Kanaat Önderleri Derneği Barış Komisyonu (B) grubu başkanı Molla Musa Kılıç, H.Ömer çalın ve Nufer Şen girişimleri sonucu barış sağlandı.

NE OLMUŞTU

Diyarbakır'da iki aile arasında iki yıl önce çıkan ve bir kişinin ölümüne neden olan kavganın ardından aileler arasında başlayan husumet, barışla sonlandı.


Diyarbakır'da iki aile arasında iki yıl önce çıkan ve bir kişinin ölümüne neden olan kavganın ardından aileler arasında başlayan husumet, barışla sonlandı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde oturan Yurtçu ailesi ile Silvan ilçesinden Duran ailesi arasında alacak verecek yüzünden çıkan, Ferhat Yurtçu'nun (25) hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından 2 aile arasında başlayan husumet, Bismil Kanaat Önderleri Derneği üyelerinin girişimleriyle sona erdi.Aileler arasında husumetin sona ermesi nedeniyle merkez Yenişehir ilçesinde bir düğün salonunda barış töreni düzenlendi.

BAŞKAN KONUŞMA YAPTI.

Programda bir konuşma yapan Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural; "Biz bölgemizde halkın arasına sevgi tohumlarını aşılamak istiyoruz. “Sevginin doğduğu yerde kötülük olmaz” çocuklarımızı da sevgi ile büyütmemiz lazım. Biz bundan sonra da görevimizi yapmaya devam edeceğiz.” dedi

Vural; "Bizler Bismil Kanaat Önderleri Derneği olarak amacımız bölgemize huzurun sağlamasında katkıda bulunmaktır" diye vurguladı.

Vural; “Kendi bünyemizde birçok oluşumlar kurduk bu oluşumlar: sağlık komisyonu, eğitim komisyonu ve her şeyden önemlisi iki tane de barış komisyonumuz var. Barış komisyonlarımızda görev alan çok değerli seydalarımız, üyelerimiz halk tarafından sevilen, sayılan sözü dinlenen 10 arkadaşımız bu görevi yapmaktadır. Derneğimiz iki senelik bir kuruluştur yeni sayılmasına rağmen sayamayacağımız kadar barışa katkı sağlamıştır. Bölgemizdeki gerek kan davası, gerek arazi anlaşmazlığı, gerek alacak verecek davaları ve gerekse kız kaçırma olaylarının hepsine müdahil oluyoruz. Olay olmadan biz o olaya el koyarak olayın büyümesini engelliyoruz. Biz bölgemizde halkın arasına sevgi tohumlarını aşılamak istiyoruz. “Sevginin doğduğu yerde kötülük olmaz” çocuklarımızı da sevgi ile büyütmemiz lazım. Biz bundan sonra da görevimizi yapmaya devam edeceğiz.” Bu barışın sağlamasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

Editör: Haber Merkezi