Hizbullah davası şüphelileri Hacı İnan, Mehmet Eşin, Mehmet Bahattin Temel, Fikret Gültekin, Sait Şahin, Mehmet Şefik Temel, İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından tutuklu bulundukları Edirne F Tipi Cezaevi'nden tahliye oldu. Asker kaçağı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Hacı İnan ise Askerlik Şubesi'ne teslim edilinceye kadar Merkez Komutanlığı'na götürüldü.

Tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ( Cmk) 102'nci maddesinin yürürlülüğe girmesinin ardından tahliye edilen ancak 'Hizbullah Operasyonu' kapsamında tekrar tutuklanan Hizbullah'ın askeri kanat sorumlusu olduğu öne sürülen Hacı İnan ile birlikte örgütün Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Mehmet Bahattin Temel ve Fikret Gültekin, Sait Şahin, Mehmet Şefik Temel, İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmanın ardından tahliye edildi.

Duruşmanın ardından 6 tutuklu, gece saat 00.00 sıralarında tahliye işlemleri için tutuklu bulundukları Edirne F Tipi Cezaevi'ne getirildi. Tahliye işlemleri sürerken, yaklaşık 50 araçla birlikte cezaevi önünü çok sayıda yakını geldi. Geçtiğimiz Ocak ayında Diyarbakır'da yaşanan görüntülerin yanı sıra, Edirne'de sakin bir karşılama töreni düzenlendi. İlk olarak asker kaçağı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Hacı İnan, jandarma aracı cezaevinden çıktı ve sabah mesai saatinde Askerlik Şubesi'nie teslim edilmek üzere Merkez Komutanlığı'na gönderildi.

MİNİBÜSLE CEZAEVİNDEN ÇIKTILAR

Cezaevinin güvenliğini sağlayan jandarma, tahliye edilenlerin eşyalarını alması için cezaevi bahçesine bir minibüsün girmesini izin verdi. Saat 02.00'da ise tahliye edilen 5 kişi, gazeteciler tarafından görüntülenmemesi için bu minibüsle cezaevinden çıkarıldı ve karşılamaya gelen bazı yakınları, vücutları ile minibüsün camlarını kapatarak, gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı. Tahliye edilen 5 kişi, ardından yaklaşık 50 araçlık konvoy ve klaksonlar eşliğinden Edirne'den ayrıldı.

Hacı İnan için ise bağlı olduğu Askerlik Şubesi'ne yazılan yazının cevabının beklendiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi