Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Şahinbey İlçesi'nde bir hayvan çiftliğinde yasa dışı horoz dövüşü yapıldığı bilgisini alması üzerine operasyon düzenledi.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyona Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, JASAT ve İl Tarım Müdürlüğü ekipleri de katıldı. Adrese yapılan baskında horoz dövüşü yaptıran 26 kişi suçüstü yakalandı.

11 adet hint horozu ve 2 adet horoz dövüştürme ringi

Adreste yapılan aramalarda 11 adet canlı hayvan taşıma çantası, 11 adet hint horozu ve 2 adet horoz dövüştürmek için yapılmış ring ele geçirildi.

Operasyon sonucunda suçüstü yakalanan 26 şüpheliye, hayvanları koruma kanununa muhalefet ve yasa dışı kumar oynamaktan toplam 180 bin 400 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca M.U. isimli şahıs hakkında "kumar oynanması için yer ve imkân sağlamak" suçundan adli işlem başlatıldı.

Ele geçirilen 11 adet horoz kafesi ve diğer materyaller, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Bu operasyonla, hayvanlara karşı işlenen suçlarla mücadele edilirken, yasa dışı kumar ve kumar bağlantılı faaliyetlerin önlenmesine yönelik ciddi bir adım atılmış oldu.

Kaynak: İHA