HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman'da düzenlenen aday tanıtım programında 3'ü il olmak üzere 24 belediye başkan adayını daha açıkladı. HÜDA PAR’ın Diyarbakır Çınar Belediye Başkan adayı da belli oldu.

HÜDA PAR’ın Diyarbakır Çınar Belediye Başkan adayı, bir önceki Diyarbakır İl Başkanı ve Mevcut Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut oldu.

Çınar’da yerel seçimler çok kritik

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde HDP’nin adayı Bedri Kaya yüzde 43,07 (13.968 oy) ile belediye seçimlerini kazandı. Ak Parti’nin adayı Yusuf Durmaz, yüzde 31,57 (10.239 oy) ile ikinci sırada kaldı. 2019 yerel seçimlerine bakınca aradaki fark oldukça büyük, ancak 2014’te yaklaşık 4 bin oy alan HÜDA PAR, 2019’da seçimlere katılmadı. Aynı zamanda Çınar İlçesinin tanınan ve sevilen isimlerinden Mahmut Delil Saadet Partisi’nden aday oldu ve yüzde 23,55 (7637 oy) aldı.

Ak Parti’nin 6 Şubat Salı günü Diyarbakır ilçe adaylarını tanıtması bekleniyor. Ak Parti’nin Çınar ilçe adayı henüz açıklanmadı, ancak HÜDA PAR’ın desteği olmadan Ak Parti’nin Çınar’da seçimleri kazanması oldukça zor görünüyor.

HÜDA PAR 24 belediye başkan adayını daha belirledi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman'da düzenlenen aday tanıtım programında 3'ü il olmak üzere 24 belediye başkan adayını daha açıkladı.

Yapıcıoğlu, partisinin Mardin, Batman ve Şırnak il belediye başkan adaylarının yanı sıra 18 ilçe ve 3 belde belediye başkan adaylarını açıkladı.

Batman’da Serkan Ramanlı aday oldu

HÜDA PAR’ın Batman Belediye Başkan Adayı, Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı olurken, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Çevik, Şırnak Belediye Başkan Adayı ise Mustafa Çimen oldu.

Kaynak: (Haber Merkezi)