Diyarbakır Valisi iken tayını çıkan Karaloğlu’na Diyarbakırlılar ağlayarak uğurlamışlardı. 

Ak parti Seçim çalışmaları için ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen içişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Bismil Ak parti Belediye Başkan Adayı Behiye Arslan’nın seçim bürosunu ziyaret etti. 

Ak partinin seçim çalışmaları kapsamında İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile birlikte Bismil, Çınar ve Yenişehir’de vatandaşlarla ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Kanaat Önderleri buluşmasında selamlaşma konuşmasını Bismil Ak parti ilçe Başkanı Muzaffer Cengiz Özaydın yaptı. 

Karaloğlu, 31 Mart Seçimlerinde üç ilçedeki Belediye Başkan Adaylarımıza başarılar diliyorum. Dedi. 

BİR DÜĞÜN SALONUNDA KANAAT ÖNDERLERİ BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ 

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu'nun katılımıyla, bir düğün salonunda, Bismil Kanaat Önderleri buluşmasını gerçekleştirdi. 

I M G 3913I M G 3914

Bismil’de  kanaat önderleri, muhtar ve illeri gelenler ile  şehrin sorunları hakkında istişarelerde bulundu.

Kanaat Önderleri buluşmasında söz alan Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, Bismilin 4 sorunun sıraladı. 

1-Sayın Bakanım, siz Diyarbakır valisi iken Bismil için, Tarıma Dayalı Organize Sanayi bölgesi (OSB) onay verdiniz. Tam o esnada tayininiz çıktı. Şimdi yeniden OSB için çalışmalar başladı. Ankara ayağında sizden tekrar destek istiyoruz. 

2- Bismil’de Sulama sistemleri var. Acilen bitmesi gerekiyor. 

3- Dedaş’la Çiftçi elektrik sorunu var. 2024 yılında %50 ve 35 destek bitti. Faturalar yüksek çiftçinin ödeme imkanı yok.

4- Bismil’de uyuşturucu madde kullanım yaşı ortaokula kadar düştü. Emniyette 10 tane narkotik ekip var. Narkotik ekibin çoğaltılmasını istiyoruz. Dedi. 

I M G 3915

Daha sonra söz alan Aralık köyü Türkmen derneği Başkanı, Ender Budak, Bismil için OSB'nın önemine değindi. Diğer ilçelerde 4 OSB var. Bismil'de 1 tane yok dedi. 

Bismil ilçesinde OSB kurulmasını istedi. 

İş insanı Sebahattin Durak, Bismil Diyarbakır eski yolu dar olduğunu, yolun kazalara davetiye çıkardığını söyledi. Yolun yapılması gerektiğini ifade eden Durak, Yolun genişletmesi için destek istedi. 

Ambar mahallesi muhtarı Abdullah Bahar, Batman sağ sahil kanalların Ambar mahallesine kadar geldiği, Karaköprü'den sonra su Ambar'a ulaşmadığını, elektrik yüksek olduğunu ve DSI bu işi bitmediğini ifade etti. 

Vatandaş  ve Belediye Başkan adayı Behiye Aslan'nın enişteleri Fikret Doğan ise Silvan barajının  bir an önce bitmesi gerektiğini ifade etti. Bismil'de arazilerin suya kavuşması beklediklerini ve sayın Cumhurbaşkanımızda Silvan barajına önem verdiğini ifade etti. 

BAKAN YARDIMCISI MÜNİR KARALOĞLU, BİSMİL'DEKİ SORUNLARA ŞU CEVABI VERDİ.

Karaloğlu, Hasan Vural Başkanın sorularını cevap verelim. Bismil için daha önce yer ayrılan OSB yeri 1.sınıf tarım arazisi olduğu için Tarım bakanlığı onay vermemiş, yeni yerler için destek çıkacağım. Bununla ilgili Bismil için OSB durumu takipçisi olacağım. Dedi.

Karaloğlu, Sulama sistemleri için, çalışmalar devam ediyor. Çiftçi Dedaş için, herhalde Enerji ve Tabi kaynaklar bakanımıza sizler sorun iletilmiş, gerekli çalışmalar devam ediyor.

Bismil'de uyuşturucu ile mücadele için, sadece güvenlik işi çözülecek bir durum olmadığını, bunun STK'lar, seydalar, anne ve baba ile Devletin tüm birimleri ile uyuşturucu ile mücadele edilmesi gerekiyor. Türkiye 81 ilinde Emniyet bize bağlı. Bismil için Narkotik ekiplerin çoğaltılması için, Bismil dosyasını incelemeye alacaklarını ifade etti.

Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Ender beyin, Sorusu OSB olduğu için cevap verdim, tekrar söylüyorum, Bismil OSB için birim bize bağlı olmamasına rağmen Bismil için uğraşacağım. Dosyayı bize ulaştırın. Hızlandıracağız. Bismil 1. Sınıf arazi olduğu için, OSB için yer bulmada sıkıntı var. Yoksa çoktan bitmişti. Dedi.

Bismil Eski Diyarbakır yolu, Kağıtlı, Silvan yoluna bağlantı, bizim zamanında bir kat asfalt yapılmıştı. Yolun genişletilmesi ve tümseklerin kaldırılması için Karayolları ile iletişime geçeceğim.

Bismil Köprüsü sorunu Çelik Entegre derzi bir kaç gün içinde getirilecek ve köprünün tüm sorunu giderilecek, asfalt sezonunda beton asfalt serilecektir. Bismil Köprüsü durumu programa alınmıştır. Bismilliler merak etmesin, köprü işi tamamdır. 
 

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Başkan adayımızın eniştesi Fikret beyin, Silvan barajı bir an önce bitmesi ile ilgili olarak, Silvan barajı ana tünellerinde sıkıntı var. Bunun için DSI ihale yaptı. İhaleyi alan yüklenici firma başaramadı, hem kendini ve hem devleti zarara soktu. DSI Yeni bir ihale yaptı, Bu firma başaracağı gözüküyor. Tüneller bittiğinde kanallara su verilecektir. Dedi.
 

Karaloğlu,  Bismil Ambar muhtarının Batman Sağsahil barajı Bismil tarafı kanalın Karaköprü den sonra suyu Ambar'a yetişmediği sorusu, bu akşam DSI ile görüşüp, bu sorunu halledeceğiz. İnşallah, dedi.. 

I M G 3910I M G 3916

----------------

KARALOĞLU İLK ÖNCE SEÇİM BÜROSU ZİYARET ETTİ. 

Bismil Ak parti Seçim bürosunu ziyaret eden Karaloğlu ve beraberindekileri partililer tarafında karşılandı. Karaloğlu ile birlikte Eski Akparti milletvekili Ebubekir Bal, MYK üyesi Alattin Parlak,  Ak parti Diyarbakır eski il başkanı Av. Muhammed Şerif Aydın'da iştirak etti. 

Ak parti Bismil Belediye Başkan adayı Behiye Arslan, konuşmasında, ‘Ser Sera, Ser Çava’ Ben bu yola girdiğimde inanarak başladım. Kızınızın elini tutun, İnanıyoruz ki, hep birlikte Bismil’de kazanacağız. Çünkü bu halk bize inanıyor. Dedi. 

Daha söz alan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, seçime 6 gün kalmış, Diyarbakır Valisi görevinde bulundum, şimdi içişleri Bakan yardımcı olarak çalışıyorum. Behiye hanım ziraat mühendisi çalışkan, belediyede çalışmış biri, şu an Bismil halkına hizmet etmek için aday olmuştur. Kendisine güveniyoruz. 
I M G 3918I M G 3921

Karaloğlu, Bölgede şu an huzurunuz varmı? Anneler ağlamıyor. Çocuklarımız heba olmuyor doğrumu? Ama zannetmeyiz ki, geçmişte huzurumuzu kaçıranlar, annelerimizi gözü yaşlı bırakanlar, çocuklarımızı kurda kuşa yem edenler, emellerinde vazgeçti zannetmeyin Ha! Onlara fırsat verirseniz, onlara destek verirseniz. Aynı melanetleri şeylerine devam ederler, aynı bu seçimi, şu anda sahip olduğunuz huzurdan farklı düşünmeyin. Bu huzur ortamı görün. Bu seçimde 20 saniye vereceğiniz oylarla, bu huzur ortamı devam edecekmişsiniz. Yoksa heba mı edeceksiniz bunun için bu seçim önemlidir. Diye konuştu. 
 

Karaloğlu ve beraberindekiler Diyarbakır'da yetimlere verilen iftar yemeğine katılmak için Diyarbakır'a hareket etti. 
 

I M G 3922A3B14019 E362 418F A2E8 E53025657367405D31E0 B81A 4D02 Ba01 Fb9150Ba8Dd4

Muhabir: Sedat Erdinç