Uygulamaya katılan Vali Hasan Şıldak, amaçlarının vatandaşların huzur ve güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak olduğunu belirterek, denetimlerin sürdürüleceğini söyledi.
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Şanlıurfa Güvenli Şehir Uygulaması", Vali Hasan Şıldak ile İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy'un katılımıyla gerçekleştirildi. Karaköprü ilçesindeki Mehmet Hafız Bulvarı'nda başlayan uygulama, il genelinde belirlenen 14 farklı noktada eş zamanlı olarak devam etti.
Toplam 162 emniyet personelinin görev aldığı denetimlerde Vali Şıldak ve İl Emniyet Müdürü Aksoy, Mehmet Hafız Bulvarı, Açıksu Caddesi, Üçgen Park ve GAP Vadisi Bulvarı'nda görev yapan ekipleri ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Denetimler sırasında sürücüler ve vatandaşlarla da bir araya gelen Şıldak, trafik kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekti.
Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Hasan Şıldak, kentte huzur ve güven ortamının güçlendirilmesi için emniyet güçlerinin 7/24 görev başında olduğunu belirterek, "İl Emniyet Müdürümüzle birlikte bugün ilimizde 14 ayrı noktada, 162 personelimizin katılımıyla gerçekleştirilen trafik ve asayiş uygulamasını yerinde inceledik. Vatandaşlarımız ve sürücülerimizle de görüştük. Polisimiz, Şanlıurfa'nın güvenli şehir konseptini daha da güçlendirmek, huzur ve esenliği sağlamak için sürekli sahadalar. Trafik kurallarının uygulanması, kazaların önlenmesi ve vatandaşlarımızın huzuru için büyük bir gayret içerisindeyiz." dedi.
Trafik güvenliğinin can ve mal emniyetini doğrudan ilgilendiren en önemli konuların başında geldiğini ifade eden Şıldak, son dönemde denetim sayılarının arttığını, buna karşılık uygulanan ceza sayılarının azaldığını belirterek bunun vatandaşların trafik kurallarına uyma konusunda daha duyarlı hale geldiğinin göstergesi olduğunu söyledi.
Haziran ayında ölümlü trafik kazalarında artış yaşandığına dikkat çeken Şıldak, özellikle tek taraflı kazaların dikkat eksikliği, aşırı hız ve araç kullanırken cep telefonuyla ilgilenilmesinden kaynaklandığını değerlendirerek sürücülere daha dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Yaz aylarında yüksek hız, abartı egzoz, çevreyi rahatsız edecek düzeyde müzik yayını ve benzeri trafik magandalıklarının da denetimlerin öncelikli konuları arasında yer aldığını belirten Şıldak, vatandaşlardan bu tür olumsuzluklarla karşılaşmaları halinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vermelerini istedi.
Şıldak, "Amacımız ceza yazmak değil, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Yapılan her ihbar titizlikle değerlendirilmekte, gerekli işlemler gecikmeden uygulanmaktadır." ifadelerini kullandı.
Denetimlerin planlı ve şok uygulamalarla devam edeceğini vurgulayan Şıldak, "Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz. Şehrimizin güvenlik standartlarını daha da yukarı taşımakta kararlıyız. Tüm vatandaşlarımıza kazasız, güvenli ve huzurlu yolculuklar diliyor; trafik kurallarına titizlikle uymalarını önemle rica ediyoruz." diye konuştu.





