Altun, Siyonist rejimin Türkiye'nin Gazze'ye yardım talebini reddetmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Altun, "Türkiye Cumhuriyeti, özellikle son 20 yıldır ve özellikle 7 Ekim'den bu yana Filistin meselesinde Filistinlilerin haklı ve meşru taleplerini savunmuştur. Türkiye, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız, toprak bütünlüğüne sahip bir Filistin devletinin varlığını vazgeçilmez bir koşul olarak kabul etmekte ve bütün uluslararası platformlarda bunu en güçlü şekilde savunmaktadır." dedi.

Altun, son günlerde bazı çevrelerin Türkiye'nin Filistinli kardeşlerine destek vermediği izlenimi verme girişimlerine maruz kaldıklarını belirtti.

Altun, "Türkiye'nin Filistin ve Gazze'deki sürekli katliamlar karşısındaki tutumundan rahatsız olan İsrail ve onun işbirlikçisi ülkeler, Türkiye'yi ve hükümetimizi hedef haline getirmeyi amaçlamaktadır." dedi.

Altun, "İsrail'e karşı alınacak tedbirlerin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından açıklandığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan bir dizi önlem, Türkiye tarafından kararlılıkla uygulanacaktır." diye ekledi.

Altun, Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteğe karşı çıkan İsrail'e karşı alınacak tedbirlerin hayata geçirileceğini söyledi.

Kaynak: (İLKHA)