İlim Yayma Cemiyeti  Bismil yurdunda gerçekleşen toplantıya, Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur, HÜDA Par Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez ve Kanaat Önderleriyle bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Hızır Tutan, İlim Yayma Cemiyetin Türkiye Genelindeki çalışmalar hakkında ve teşkilatlanma hakkında bilgiler verdi. 
 
“İlim Yayma Cemiyeti Gençlikte Öncüdür"
Toplantıda konuşan Tutan" İlim Yayma Cemiyeti; özellikle Genç Nesillerin yetiştirmedeki samimi ve ihlaslı çalışmalar neticesinde ,İlim ve irfan çerçevesinde Ülkesine ve milletine sevdalı bireylerin yetişmesinde bu katkı sağladığını bunun  örneği de Bugün Ülkemizi Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  İlim Yayma Cemiyeti yetiştirdiği bu ülkenin evlatlarından biridir.” İfadelerini kullandı. 
 
Tutan “Gayemiz Gençlerimizi Kuran ve Sünnet Çizgisinde bir gençlik Yetiştirmektir"
Gayemiz Gençlerimizi iyi bir eğitim almaları bunun yanında da Kuran ve sünnet çizgisinde Ülkesine ve Memleketine aşkla şevkle hizmet etmek için çabalayan  bir nesil inşaa etmektir.  Çalışmalarımızın diğer Müslüman kardeşlerimizin yan yana gelip ümmet bilincini kazanmak olduğunu ifade eden Tutan" STK , Siyasi Parti Bşk’ları ve Kanaat Önderleriyle görüş ve önerilerini aldıktan sonra Toplantı da katılımcılara tek tek teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.
 
Daha sonra İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şubesi Yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaparak Şube Çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 
Çalışmalar Hakkında bilgi veren İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şube Başkanı Mehmet Şerif Aras ise" Yurt çalışmaları hakkında ve şubenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında Genel Başkan Yardımcısı Hızır Tutan ve Bölge Kordinatörü Mehmet  Ali Meydanal bilgiler sundu. 
Aras:
özetle şunları şöyledi.
İlim ve irfanla yetişecek Gençlerimizin Ülkemizin geleceğine katkı sunacak , yön verecek bilgili ve donanımlı bir nesil olacak,
Neslimizin  ve geleceğimizin umudu, Gençler en güzel şekilde İslami bir şuurla yetiştirmek, Kirli bir çevrede , kötü alışkanlıklardan ve düşüncelerden uzak tutmak  Biz Müslümanların en önemli görevlerindendir. 
 
Aras" Çalışmalarımızın gayesi Allah rızası"
Çalışmalarımızın ana gayesi Allah’ın razı olduğu ifade eden Aras" Gençlerimizin İslami bir şuur ve Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) Güzel Ahlakıyla yetiştirmektir. İlçemizde örnek bir imam hatip gençliği profilini kazandırmaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi