HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı dün bir grubun parti binaları önünde kışkırtıcı sloganlar atarak provokasyon girişiminde bulunması üzerine basın toplantısı düzenledi. HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, partilerinin hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Duruma basın açıklamasıyla tepki gösteren HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, siyasetçi kisvesindeki provokatörlerin ırkçı söylem ve eylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiğini söyledi.

Göçer, gerçekleştirilen bu eylem ve söylemlerin hem partinin siyasi çalışmalarını engellemeye yönelik olduğunu hem de yapılan kışkırtmalarla partilerinin ve üyelerinin hedef gösterildiğini kaydetti.

"Yetkilileri göreve davet ediyoruz"

Hiç kimsenin siyasi veya kişisel çıkar elde etmek için halkı birbirine karşı kışkırtmaya, bir kısmını diğer kısmına düşman yapmaya hakkının olmadığını vurgulayan Göçer, "Irkçılık bir fikir değil, mücadele edilmesi ve engellenmesi gereken hastalıklı bir ruh halidir. Toplumsal barışın ve huzur ortamının muhafazası için siyasi faaliyetlerimize engel olup partimizi ve üyelerimizi hedef gösterenler hakkında cezai ve idari işlemlerin yapılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz." diye konuştu.

Göçer son olarak, "Suç işleyen bu yapılar hakkında kapatma dahil yasal süreçler başlatılmalıdır" İfadelerini kullandı.

Neler yaşanmıştı?

Geçtiğimiz günlerde kendisini Turan Bilimler Akademisi Antalya İl Başkanı olarak tanıtan Ata Boyacı isimli bir şahıs, HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığı önüne gelerek bozkurt işareti yapmış ve kışkırtıcı sloganlarda bulunmuştu. Şahsın gözaltına alınmasını protesto eden bir grup ise Gaziantep’te HÜDA PAR İl Başkanlığı önünde toplanarak bozkurt işaretleri ile sloganlar atarak intikam söylemlerinde bulundu.

Kaynak: (İLKHA)