T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
 

İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih  26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 16 ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinin (A) fıkrasında yer alan şartları taşımak koşulu ile Belediyemiz norm kadrosunda münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, âdeti belirtilen İtfaiye Eri kadrolarına personel alımı yapılacaktır.

 

 

 

Birim Adı

Sınıfı

Kadro Unvanı

Kadro Derecesi

Adedi

Cins.

KPSS Puan Türü

Taban Puan

Öğrenim Durumu

İtfaiye Daire Bşk.

GİH

İtfaiye Eri

10.

90

E/K

KPSSP93

60

Fakültelerin 2 Yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunu olmak

İTFAİYE ERLİĞİNE BAŞVURU ŞARTLARI

 

 

İtfaiye Erliğine başvuruda bulunmak  657 sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel

 

Şartların yanı sıra;

 

Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik  fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

 

Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde  az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m. den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak,

 

Sınavın yapılacağı tarih itibari itibariyle 30 (otuz) yaşını doldurmamış olmak,

 

Erkek adaylar Askerliğini yapmış  tecili olmak,

 

Şartları aranır.

 

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ

 

Başvurular 02.11.2011 günü saat 08.30 da başlayıp 04.11.2011 günü saat 16.30 da sona erecektir. Adaylar başvurularını, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Diyarbakır adresine şahsen yapacak olup posta ve e-mail yolu  yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

 

Sınava müracaat eden adaylar, boy ve kilo tespite ilişkin belgeyi herhangi  sağlık kuruluşundan almaları gerekmektedir.

 

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER

 

1- Aday tarafından doldurulacak olan Başvuru Formunu ( Boş Başvuru Formu örneği www.diyarbakir-bld.gov.tr adresinden veya Belediyemizden temin edilecektir.)

 

2- 2010 KPSS Sonuç Belgesi Örneği (  Çıktısı)

 

3- T.C. Vatandaşlık Nolu Nüfus cüzdan fotokopisi ( aslı İbraz edilecektir.)

 

4- Öğrenim durumunu gösterir belgenin fotokopisi,

 

5-  üç ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf,

 

6- Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge,

 

 

SINAV YERİ VE TARİHİ

 

Sınav, Urfa Yolu Kantar Kavşağı İtfaiye Grup Amirliği adresinde 14.11.2011 günü saat 09.30 da başlayacak olup, 16.11.2011 tarihine kadar devam edecektir. Çağrılan adayların tamamı bitirilmediği taktirde takip eden tarihlerde sınava devam edilecektir. Sınav dayanıklılık testi ve mülakat olarak yapılacaktır. Adayların sınava gelirken spor ayakkabısı, eşofman, sınav giriş kartı ve Nüfus Cüzdanını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Başvurusunu yapan adaylar kendileri için düzenlenen Sınav Giriş Kartlarını Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığından teslim alacaklardır.

 

 

SÖZLÜ SINAV KONULARI

 

-Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

 

- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

 

-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,

 

-Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuat,

 

-Belediye itfaiye yönetmeliğinin 16. Maddesinin 5. Bendi gereği sözlü sınava giren adayların dayanıklılık testi dahil olmak üzere bu yönetmelikte atama için öngörülen genel ve özel şartları taşıyıp taşımadığı açısından değerlendirilmesi.

 

SINAVA GİRECEK ADAYLARIN AÇIKLAMASI

 

KPSS taban puanı ve türü belirtilen İtfaiye Eri kadrolarına; Merkezi sınavdan (KPSS) komisyonca belirlenen taban puanı alıp başkanlığımıza müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek, sınava çağrılacak adayların listesi Başkanlığımız (www.diyarbakir.bel.tr) internet sitesinde yayınlanacaktır.

 

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME

 

1. Sözlü sınav komisyonu sınava giren adayların dayanıklılık testi dahil olmak üzere, itfaiye yönetmeliği ve bu yönetmelikte atama için öngörülen genel ve özel şartları taşıyıp taşımadıkları açısından değerlendirilir.

 

2. Başarı notu sınavda alınan nottur. Sözlü sınav komisyonu, sınav sonuçlarını sözlü sınavda en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak suretiyle bir liste halinde getirip imzalar. Sözlü sınav sonucunda başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

 

3. Sınav ilanında belirtilen kadro sayısının yarısı kadar yedek başarı listesi ilan edilir. Sınavı kazanan adaylardan süresi içinde başvurmayanların yerine 1. Yedekten başlayarak yedek başarı listesindeki sıraya göre aday çağrılır.

 

4. Süresi içerisinde yapılmayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

 

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Editör: Haber Merkezi