Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin Gazze'ye saldırılarının neden olduğu yıkım ve can kaybına dair bilgi verildi. Açıklamaya göre, Gazze'de şehit sayısı 27 bin 238'e yükselirken, bunlardan 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı da kadın. İşgalci katillerin 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları nedeniyle yüzde 70'i çocuk ve kadınlar olmak üzere 7 bin kişi de kayıp durumda. Açıklamada, Gazze'de 339 sağlık personeli, 46 sivil savunma görevlisi, 122 gazetecinin işgalci saldırılarında katledildiği bildirildi.

YARALI VE HASTA SAYISI KORKUNÇ DÜZEYDE

İşgal rejiminin saldırılarında ayrıca 66 bin 542 kişi yaralandı, yerinden edilen 700 bin kişi de bulaşıcı hastalıklara yakalandı; 11 bin kişi ise sağlık durumundan dolayı tahliyeye ihtiyaç duyuyor. Gazze'deki 10 bin kanser hastası işgal rejimi saldırılarından dolayı yeterli tedaviyi alamazken, 60 bin hamile kadın da sağlık hizmetlerine erişemiyor. 350 bin kronik hastanın ilaç verilmemesi nedeniyle risk altında olduğu Gazze'de, 8 bin kişide viral hepatit enfeksiyonu vakası görüldü.

GAZZE’DE İNSANLAR DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLÜYOR

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), işgal rejiminin, halkı zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi’nde yaşanan benzersiz felakette, insanların dünyanın gözü önünde ölmeye devam ettiğini bildirdi.

"2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ KITLIK TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA"

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini de kuruma yönelik finansal desteğin askıya alınmaya devam etmesi halinde, sadece Gazze'de değil bölge genelindeki çalışmalarını bu ay sonundan sonra büyük ihtimalle durdurmak zorunda kalacakları uyarısında bulunmuştu. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’ne göre, işgal rejiminin yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişi kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

Kaynak: AA