Gazze'ye acil insani yardım ulaştırılması çağrılarına rağmen, işgal altındaki bölgeye su, gıda, ilaç, yakıt ve elektrik ulaşımına izin verilmiyor.

Son zamanlarda, işgal rejiminin uyguladığı "açlık politikası" nedeniyle yetersiz beslenme sonucu çocukların şehit olma sayısında artış gözlemleniyor.

Gazze Şeridi'ndeki sağlık yetkililerine göre, 4 Mart itibarıyla yetersiz beslenme nedeniyle şehit olan çocuk sayısı 16'ya yükseldi.

Gazze kentinde olduğu gibi, Gazze Şeridi'nin diğer bölgelerinde de gıda eksikliği, dehidrasyon ve elektrik kesintileri nedeniyle çocuklar hayatını kaybediyor.

İşgalcilerin "açlık politikası" sonucunda Gazze'de hayatını kaybeden çocukların en küçüğü 14 günlük, en büyüğü ise 10 yaşında.

Kayıtlara göre, şehit olan çocukların isimleri ve yaşları şu şekilde:

Yezen el-Kefarne (10 yaş), İbrahim el-Batş (3 yaş), Halid Ahmed Hicazi (2,5 yaş), Mira Salih Abdunnebi (2 yaş), Mahmud Aben (1 yaş), Enver el-Hudari (9 aylık), Yusuf Sami et-Teramsi (6 aylık), Minnetullah Ebu Umeyra (6 aylık), Abdülaziz Salim (2 aylık), Muhammed ez-Zayiğ (45 günlük), Seher ez-Zubde (40 günlük) ve Musab Ebu Asr'ın (yaşı bilinmiyor) yanı sıra ismi bilinmeyen 2 yaşındaki bir erkek çocuğu ile isimleri bilinmeyen 40 gün, 33 gün ve 14 günlük 3 kız çocuğu.

Kaynak: (İLKHA)