İşsizlikle mücadele kapsamında işverenlerle iş arayanları buluşturan İŞKUR, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim ve hibe programları aracılığıyla işsizlerin mesleki yetkinliklerini artırmayı, işsizliği azaltmayı ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına katılımını sağlamayı hedefliyor.

2014'ten beri engelli ve eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik hibe programları yürüten İŞKUR, nisan ayında bu gruplar için hibe miktarlarını artırdı. Engelliler için hibe miktarı 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlüler için ise 110 bin liradan 300 bin liraya yükseltildi.

Yeni dönem hibe programları için başvurular başlamış durumda. Destekten yararlanmak isteyenler, projeleriyle birlikte 7 Haziran'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecekler.

İŞKUR, 2014 yılından bu yana engellilerin kendi işlerini kurmalarını ve istihdam edilmelerini desteklemek amacıyla 3 bin 608 projeye toplam 183 milyon liranın üzerinde ödenek aktardı. Aynı dönemde eski hükümlüler için de 2 bin 746 proje kapsamında yaklaşık 110 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Kaynak: (Haber Merkezi)