Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalında piyasalara dair yaptığı değerlendirmelerde, mayıs ayında gümüşün iyi yükseldiğini ifade ederek, gram altında 3500 TL zirvesi için ise Temmuz ve Eylül ayını işaret etti.

İslam Memiş, "Mayıs bitti. Geniş bant aralığında, belirsizliğin olduğu mayıs ayı vardı karşımızda diyerek,  Sakin bir mayıs ayını geride bıraktık. Bu seyir 2 hafta daha devam edeceği öngörülmektedir. Ayrıca 9 günlük tatil için iç piyasalar da kapalı olacak" dedi.

I M G 6089

Dolar kuru 32.21 TL. Yatay bir seyirde haftayı tamamladığını ifade eden Memiş, Tekrar yukarı yönlü hareketlerde beklentimiz devam ediyor. Dolar bir yatırım aracı değildir. Dolara yatırım yapanlar en az getiriye sahip olanlar olacak diye ifade etti. 

Memiş, Eğer döviz satın alacaksanız burada euro'nun 35 lira altına sarkmalar da alım fırsatı olarak değerlendirilmeli. Fed'den faiz kararları bekleyin."

Altın rakamlarını değerlendiren Memiş, Ons altın 2343 dolarda. Yatay ve sakin seyirde haftayı tamamlıyor. 2363 dolara kadar yükseldi, ama satış yedi. Önümüzdeki hafta tekrar aşağı yönlü trend görebileceğini öngören,

Memiş, şöyle devam etti:

"Gram altın 2427-2437’’ lirada. Ons altına kıyasla hareket eden bir gram altın var karşımızda. 2400-2450’’ lira aralığında olmaya devam ediyor. Gram altında alım zamanı gelmiştir. Gram altındaki yıl boyunca ve ikinci yarı beklentimizde ‘’3000-3500’’ TL beklentim devam ediyor. Temmuzda yükseliş dalgası, eylül ayında yeni zirveler olabilir. Diye düşünüyorum. 

Mayıs ayında en sevdiğim olay gümüşün yükselişi olduğunu ifade ederek, 11 yılın zirvesi test edildi. 31.20 dolarda gümüş onsu. Gümüş gram 32.46 kuruş. Burada da 33 liraya kadar yükselen gümüş gördük. Diye konuştu. 

Kaynak: Haber Merkezi