Bakan Tunç, konuşmasında, 'İsrail istihbaratı Mossad'a çalışan her kim olursa olsun, onlara asla izin vermeyeceklerini' vurguladı.

2021'den bu yana devam eden bir sürece değinen Tunç, Türkiye'de devletin askeri ve siyasi çıkarlarına zarar verdiği iddia edilen casusluk faaliyetleriyle ilgili olarak Mossad'a yönelik başlatılan soruşturmaları açıkladı.

Tunç, bu soruşturmalardan birçoğunun davalara dönüştüğünü belirtirken, konuşmasında şunları söyledi:

''İstanbul Ağır Ceza Mahkemeleri'nde devam eden davalar var. Daha önce 57 şüpheli sanık hakkında kamu davası açılmıştı ve onların tutukluluk süreleri devam ediyor. Son operasyonda, ülkemizin askeri ve siyasi çıkarlarına zarar verdiği iddia edilen kişilerin tespiti için yapılan emniyet ve istihbarat çalışmaları sonucunda soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı titiz bir soruşturma yaptı ve sonuç olarak 7 şüpheli Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi ve 6'sı tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 63'e çıktı. Bu dosyalarda adli kontrol altına alınan şüpheliler de var. Ülkemizin çıkarlarına zarar veren, casusluk yapan, askeri ve siyasi çıkarlarımıza zarar veren hiçbir kişiye izin vermeyeceğiz. İstihbarat teşkilatımız ve yargımız bu konuda koordineli bir çalışma yürütüyor. Sonuç olarak, bu kişiler yakalandı, tutuklandı ve cezaevine gönderildi.''

Kaynak: (İLKHA)