Alimler ve medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer 24 Nisan Pazar günü saat 15:00'da Batıkent Meydanında yapılacak olan yağmur duasına bay ve bayan tüm Diyarbakırlıların davetli olduğunu söyledi.

"Nisan ayının başından beri tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır ve çevre illerinde de yağmur eksikliği var." diyen Özer, ayrıca yağmur duasının bir sünnet olduğunu hatırlattı.

Özer, "Arazilerin buna ihtiyaç olduğu erbaplar tarafından dile getiriliyor. ​İTTİHADUL ULEMA olarak İslami bir açıdan bakıyoruz. Peygamber efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem Medine'de yağmurun yağmadığı, kıtlığın olduğu bir yılda sahabeleri toplayıp Medine dışında bulunan bir araziye gidip yağmur duasını ettiğini biliyoruz. Bu münasebetle yağmur namazı kılmak sünnettir. Namazdan hemen sonra yağmur duası edilir. Burada tövbe, istiğfar edilir. Allah-u Teâlâ neden yağmur yağdırmaz? Bizler yaprağın dahi Allah'ın emri olmadan kıpırdamayacağının inancındayız. Bu noktada Allah-u Teala toplumu bazen isyana girdiği vakitlerde kıtlıkla imtihan eder. Kur'an-ı Kerimde; 'Eğer o ülkelerin halkı iman edip Allah'a karşı gelmekten sakınsalardı, elbette üzerlerine gökten ve yerden bolluk ve bereket kapılarını açardık. Fakat onlar gerçeği yalanladılar. Biz de işledikleri günahlar yüzünden onları ansızın yakalayıverdik.' (Araf-96)" dedi.

"İTTİHADUL ULEMA olarak 24 Nisan Pazar günü saat 15:00'da Batıkent Meydanında yağmur namazı ve duasını ihya edeceğiz"

Molla Muhammed Özer

Kıtlığını temel sebeplerinden bir tanesinin insanların Allah'tan uzaklaştığını hatırlatan Özer konuşmasını su şekilde sürdürdü:

"Yağmurun kesilmesinin yegâne sebebi insanların günah ve isyanıdır. Günümüzde Allah-u Teâlâ'nın mülkünde Allah'ın kanunları kabul edilmiyor, Allah'a isyan ediliyor ve Allah'a savaş açılıyor. Eğer insanlar aklını başına almazsa Allah o halkı bir şekilde imtihan ve terbiye eder. Bundan dolayı yağmur duasına çıkılmadan önce zekatlarımızı vereceğiz, tövbe edeceğiz, ihtiyaç sahiplerini görmemezlikten kaçınacağız ki Allah bize rahmet etsin, yağmur yağdırsın. İTTİHADUL ULEMA olarak 24 Nisan Pazar günü saat 15:00'da Batıkent Meydanında yağmur namazı ve duasını ihya edeceğiz. Bu manada kadın, erkek, çocuk ve yaşlı demeden herkesi davet ediyoruz." (İLKHA)

ittihadul-ulemadan-yagmur-duasi-cagrisi-a2c916ec.jpg

Editör: Haber Merkezi