Yarın gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında, yıllık enflasyonun yüzde 75,45 ile zirve yapmasının ardından dezenflasyon sürecinin başlaması öngörülüyor. Bu çerçevede, Kabine'de enflasyonla mücadele ve fahiş fiyatlarla ilgili görüşmeler yapılacak ve son verilere dayanarak ek önlemler tartışılacak.

Kamu Tasarrufu, Enflasyonla Mücadele, Gazze Diplomasisi Masada

Kamu tasarrufu genelgesinin ardından, ilgili kanun değişiklikleri için adımlar atılacak. Kamu mülklerinin ve araçlarının özelleştirme idaresine devredilmesi için yetki verilmesi gündemde olacak. Ekonomi yönetimi, bu düzenlemelerin hazırlıkları hakkında Kabine'ye sunum yapacak.

Vergi paketi ve kamu ihale mevzuatında öngörülen değişikliklerin yanı sıra Öğretmenlik Meslek Kanunu da ele alınacak. İsrail'in Gazze'deki 7 Ekim'den bu yana süren saldırıları da toplantının gündeminde olacak. Üç aşamalı ateşkes planı ile ilgili değerlendirmeler yapılacak ve Filistin devletini tanıyan ülke sayısının artırılması için diplomatik çabalar gözden geçirilecek.

Yabancıların Kayıt Dışı Çalışmasının Önüne Geçilecek

Yabancıların kayıt dışı çalışmalarının önlenmesi de bir diğer önemli gündem maddesi olacak. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu konudaki çalışmalar hakkında Kabine'ye bilgi verecek.

Turizmciler Bayram Tatilinin 9 Güne Çıkmasını Talep Ediyor

Kurban Bayramı bu yıl 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Turizmciler, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması talebini dile getirdi ve bu talebin toplantıda görüşülmesi bekleniyor.

Dış Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12-13 Haziran tarihlerinde İspanya'ya ve 14 Haziran'da İtalya'ya resmi ziyaretlerde bulunacak. Bu ziyaretlere ilişkin hazırlıklar da Kabine toplantısında ele alınacak.

Kaynak: (Haber Merkezi)