Kamu Sektöründe tasarruf önlemleri genişletiliyor. Her şeyin detaylı bir şekilde inceleneceği bir süreç başlatılacak. Tüm kurumlar bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklar.

Şimşek, gelecekte kamu maliyesiyle ilgili birçok alanda adım atacaklarını ifade etti ve kamu tasarrufları hakkında şunları söyledi:

"Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızla birlikte tasarruf ve verimlilik paketini duyuracağız. Bu başlangıç, son da olmayacak. Benzer çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürerek bu dezenflasyon programını güçlendirmeye devam edeceğiz. Dolayısıyla program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek."

İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sefer Şener, beklenen tasarruf önlemleri hakkında bilgi verdi.

TRT Haber'e göre, Şener şunları söyledi: "Özellikle 2024 yılında hükümetin orta vadeli hedeflerine uygun olarak, bakanlıklar ve kamu kuruluşlarının yanı sıra yerel yönetimlerin ve önemli bütçe kalemlerinden belediyelerin de tasarrufa katkıda bulunması bekleniyor."

"Sadece zorunlu ihtiyaçlar için harcama yapılacak"

Yarım kalan yatırımların sadece yüzde 65'i tamamlanacak. Zorunlu olmayan harcamalara izin verilmeyecek. Yeni yatırımlara başlanmayacak.

Tasarruf önlemlerine uymayan kamu kurumları uyarılacak. Bütçe, tasarruflar sayesinde rahatlayacak. Harcamalar azalacak.

Şener, sözlerine şöyle devam etti: "Yeni binalar, taşıt alımları ve personel alımları gibi alanlarda daha verimli harcamalar yapılacak, bütçeye uygunluk öncelikli olacak.

Orta vadeli hedefler doğrultusunda, bu yıl içinde 100 milyar lira tasarruf hedefleniyor, ancak ilerleyen dönemlerde bu rakamın artırılması planlanıyor."

Kaynak: TRT Haber