Belirli aralıklarla Bismil’de kan bağışı kampanyası düzenleyen Kızılay Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, mobil kan verme aracı Pazar gününe kadar Bismil Ziraat Bankası önünde kan bağışı için hazır bulunacak.

Kızılay tarafından kan bağışının önemine dikkat çekmek, kan bağışçı sayısını artırarak kan stoklarını yükseltmek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, Kızılay Mobil Kan Bağış aracı Bismil İlçesinde Özgürlük Bulvarında Ziraat Bankası önünde kan bağışı için hazır bulunuyor.

Hüda Par’dan Kan Bağışı Çağrısı 5

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Mehmet Emin Bal, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Faruk Türk ve ilçe yönetim kurulu üyeleri Kızılay Mobil Kan Bağış aracına gelerek kan bağışında bulundular.

Kan bağışında bulunan HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Mehmet Emin Bal ile İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Faruk Türk, Bismilli vatandaşları kan bağışı konusunda duyarlı olmaya ve Kızılay Mobil Kan Bağış aracına gelerek kan bağışında bulunmaya davet ettiler.

Hüda Par’dan Kan Bağışı Çağrısı 4

HÜDA PAR olarak kan bağışı konusunda duyarlı olduklarını ve her 3 ayda bir düzenlenen kan bağışı kampanyalarına destek verdiklerini belirten İlçe Başkanı Mehmet Emin Bal, şunları söyledi:

“Kan bağışı konusunda HÜDA PAR olarak duyarlıyız gerek ilçe yönetimimiz gerekse gençlik kollarımız gerekse de kadın kollarımız her seferinde duyarlı bir şekilde, düzenli bir şekilde kan bağışında zaten bulunuyoruz. Halkımızı da aynı şekilde bu duyarlılığa çağırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kanın tek kaynağının insan olduğunu belirten Bal;

Hüda Par’dan Kan Bağışı Çağrısı 2

“Çünkü hayati önem taşıyan bir unsurdur, bundan dolayı da mutlaka ve mutlaka her ülkenin kendisine yetecek kadar bir kan stoğu olması gerekiyor. Bu insanın yaşamına bağlı olan bir meseledir onun için biz kanın acil bir ihtiyaç değil sürekli bir ihtiyaç olduğuna inanıyoruz kan bağışını ben bir zorunluluk bir mecburiyet özellikle ben kendim bir vecibe olarak görüyorum. Bu duyguları taşıyoruz onun için bütün halkımıza ben şunu diyorum. Kan da ekmek gibi, su gibi, hava gibi bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı da karşılamak, insanların kan bağışında bulunması ile mümkündür. Bunun için biz bütün vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Gençler daha fazla kan bağışında bulunmalı”

Hüda Par’dan Kan Bağışı Çağrısı 1

Kan ihtiyacının zorunluluğuna ve kan bağışının önemine değinen HÜDA PAR Bismil İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Faruk Türk,

Biz HÜDA PAR olarak hem teşkilatımız hem de gençlik kolları olarak Bismil’e her Kızılay aracı geldiğinde gelmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar da geldik hem gençlik kollarımız, hem de Bismil HÜDA PAR teşkilatı olarak. Çünkü kan meselesi önemli bir meseledir. sermayesi insan olan bir meseledir ve kan acil bir ihtiyaç değil her zaman bir ihtiyaç olan bir meseledir bu konuda elimizden geldiği kadar vatandaşlarımıza da ve kendi teşkilatımızdaki üyelerimize de farkındalık açısından uyarılarda bulunuyoruz ve onları buna teşvik etmeye çalışıyoruz. Biz de elimizden geldiği kadar destek Kızılay'a gelip destek olmaya çalışıyoruz çünkü bu mesele insanı bir meseledir. Belki akrabalarımız ve yakınlarımız da bazen kana ihtiyaç duyuyorlar, ne kadar zor durumda olduklarını görebiliyoruz insanların. Radyolarda veya telefonlarda mesajlarda bize ulaşmaya çalışıyorlar işte falan kişinin kan ihtiyacı var, acil kan ihtiyacı var, bu tür durumların oluşmaması için kan teminatının rahatlıkla yapılabilmesi için bizim düzenli olarak erkeklerde 3 ayda bir, kadın vatandaşlarımızın da 4 ayda bir gelip kan vermelerini temenni ediyoruz. Çünkü kan sürekli bir ihtiyaçtır.” Diye konuştu.

Hüda Par’dan Kan Bağışı Çağrısı 3

Gençlerin sağlıklı ve dinç olduklarını, onların daha çok kan vermeleri gerektiğini vurgulayan Türk;

“Gençlere şunu söyleyeyim zaten başta kan vermek insan sağlığına da çok iyidir genç arkadaşlarımız da kanları temizdir yani evet yaşlılar da gelip verebilirler ama özellikle genç arkadaşlarımızdan gelip kan vermelerini istiyoruz çünkü daha gençtirler, hastalık yok sağlıklıdırlar ve genç arkadaşlarımız gelip insanların hayatını kurtarmaya daha genç yaşta başlamaları gerekiyor Peygamber Efendimiz de buyuruyor ki; ‘İnsanlığa yardım edin insanlara faydalı olun’ diye genç arkadaşlarımıza da bunu temenni ediyoruz gelip kan verebilirler.” İfadelerinde bulundu.

Muhabir: (Kamuran Turgay)