Şanlıurfa ile Diyarbakır arasındaki sınırları belirleyen ve Siverek ilçesine 45 kilometre uzaklıktaki Karacadağ Kayak Merkezi, 1919 rakımıyla bölgenin zirvesinde.

Şalvarlı Ve Fistanlı Kayakçılar Pistlere Renk Kattı 2

Son dönemlerde etkili olan kar yağışının ardından Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın yanı sıra Gaziantep, Mardin, Batman ve Adıyaman gibi çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik ziyaretçiler, kayak yapıyor.

Şalvarlı Ve Fistanlı Kayakçılar Pistlere Renk Kattı 4

İl Jandarma Komutanlığı'nın Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kayak merkezinde hazır yer alıyor.

Yöresel kıyafetler kayak merkezinde boy gösteriyor

Şalvarlı Ve Fistanlı Kayakçılar Pistlere Renk Kattı 3

Renkli kıyafetleri ile kayak merkezine farklılık katan vatandaşlardan bazıları ise Siverek şalvarı olarak bilinen kıyafetleriyle kayarak zevkli görüntüler oluşturuyor.

Şalvarlı Ve Fistanlı Kayakçılar Pistlere Renk Kattı 5

Karacadağ Kayak Merkezi işletmecisi Orhan Atilla, yıl yaşanan deprem nedeniyle merkezin kapalı olduğunu hatırlatarak bu sene bir anlamda telafi yılı yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Kar kalınlığının yaklaşık 40 santimi bulduğunu belirten Atilla:

Şalvarlı Ve Fistanlı Kayakçılar Pistlere Renk Kattı 7

"Son kar yağışının ardından yoğunluk arttı. Kar yağışının bir süre daha devam etmesiyle sezonun bir ayı bulabileceğini düşünüyorum. Bu yılki tahminimiz, sezonun geç başlamasına bağlı olarak 40 bin ziyaretçi civarında. Yapımı tamamlanan otel bu sezona yetişmedi. Otelin faaliyete başlamasıyla yoğunluk daha fazla artacak. Pistte yapacağımız yeni düzenlemelerle bölgedeki tüm il ve ilçelerimizden gelecek ziyaretçiler, konaklama imkanına da kavuşacak. Konaklama imkanı olduğunda artık diğer kayak merkezlerine gitmeye gerek kalmayacak." şeklinde konuştu.

Şalvarlı Ve Fistanlı Kayakçılar Pistlere Renk Kattı 6

Siverek şalvarı olarak bilinen kıyafetler...

Gelmek isteyen çok sayıda ziyaretçinin konaklama sorduğunu söyleyen Atilla, "Şu an yoğunluğun artmasının sebebi okulların ara tatilde olması. Tabi hafta sonları bu yoğunluk daha fazla oluyor. Hafta içi de ziyaretçiler oluyor ancak hafta sonu bu sayı katbekat artıyor. Hafta içi genelde işi olmayan veliler çocuklarını getiriyor. Geçen yıl yaşanan depremden dolayı sezonu açmadık, yoğunluk birazda uzun süredir kar görmeyenlerin akın etmesinden kaynaklanıyor. Öğrencilerimize gelirsek karnesi iyi olan sevinci için kötü olan ise üzüntüsünü unutması için getiriliyor." dedi.

Şalvarlı Ve Fistanlı Kayakçılar Pistlere Renk Kattı 8

Sefer Kengiş de torunlarını kayağa getirdiğini söyleyerek, "Keyifliyiz, bölgenin her yerinden gelenler var. Ben pek kaymayı bilmiyorum ama çocuklarım ve torunlarım iyi kayıyor. Yaşımın geçmesinden dolayı kayamıyorum ve benden geçti artık. Bu yıl kar geç yağdı ancak kar her zaman güzeldir ve bir ay falan sezon açık kalırsa iyi olur." ifadelerini kullandı.

Şalvarlı Ve Fistanlı Kayakçılar Pistlere Renk Kattı 10

Şalvarlı Ve Fistanlı Kayakçılar Pistlere Renk Kattı 9

Şalvarlı Ve Fistanlı Kayakçılar Pistlere Renk Kattı 11

Kaynak: AA