Başkent Cezayir'in 300 kilometre güneyindeki Celfe ilinden yapılan açıklamada, bir kişinin 12 Mayıs'ta başsavcılığa gelerek, yaklaşık 30 yıldır kayıp olan kardeşinin El-Kadid kentindeki komşusunun evindeki koyun ağılında olduğuna dair şikayette bulunduğu belirtildi.

İhbar üzerine adli kolluk ekipleri harekete geçerek söz konusu eve baskın düzenledi. Yapılan aramada kayıp kişi sağ olarak bulundu ve evin 61 yaşındaki sahibi gözaltına alındı.

Savcılık, mağdura tıbbi ve psikolojik bakım sağlanması ve şüphelinin soruşturma tamamlandıktan sonra savcılığa sevk edilmesi için talimat verdi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda ve videolarda alıkonulan kişinin trajik bir durumda, eski kıyafetlerle ve gür sakallı halde olduğu görüldü.

Aktivistler tarafından paylaşılan bir videoda ise alıkonulan kişinin samanla kaplı bir çukurda bulunduğu anlar yer aldı.

Aktivistlerin aktardığı bilgilere göre, 1996 yılında 16 yaşındayken kaçırılan Ömer bin Ümran, 13 Mayıs gecesi komşusunun evinde samanla kaplı bir çukurda şok halinde ve konuşamaz durumda bulundu.

Bin Ümran'ın ailesi, onun 1990'larda Cezayir'de faaliyet gösteren silahlı gruplar tarafından kaçırılıp suikasta kurban gittiğine inanıyordu.

28 yıl sonra ortaya çıkan bu olay, Cezayir'de büyük şok yarattı. Olayın tüm yönleriyle araştırılması ve şüphelilerin cezalandırılması için talepler yükseliyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)