Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince 2019, 2020 ve 2021 yılında yapılan ‘Türkiye Wushu Kungfu’ Yarışmalarında dereceye giren Öğrenciler Sevcen Barut Cemal Argış ve Anternörleri olan Kenan Güneş’i makamında ağırladı. Kaymakam Zengince öğrencilere çeyrek altın hediye etti.

Sporcular Sevcen Barut, Cemal Argış ve antrenörleri Kenan Güneş ile bir süre sohbet eden Kaymakam Zengince; her spor dalının büyük uğraş gerektirdiğini ve hiçbir spor etkinliğinin göründüğü kadar kolay olmadığını büyük bir çalışma, emek ve gayret gerektirdiğini belirtti. Zengince alınan başarılardan dolayı sporcular; Sevcen Barut ve Cemal Argış ile antrenörleri Kenan Güneş’i tebrik etti. Zengince ayrıca Wushu Kungfu spor dalı hakkında Milli Antrenör Kenan Güneş ve sporculardan bilgi aldı.

Milli Antrenör Kenan Güneş ise ana branşının Wushu Kunfu Sporu olduğunu hatırlatırken; “herkese yeteneklerine göre eğitim verdiğini belirtti. Bismil’de Wushu Kungfu, boks, karate ve akrobasi gibi spor dallarında eğitim verdiğini söyleyen Milli Antrenör Güneş şu ana dek ondan fazla sporcusunun dereceye girdiğini açıkladı.

Dereceye giren sporculardan Sevcen Barut yaptığı açıklamada; “2021 yılında Sakarya’da düzenlenen Türkiye Wushu Kungfu yarışmasında üçüncü olarak dereceye girdiğini ve bronz madalya kazandığını belirtti. Baran; “bundan dolayı mutlu olduğunu belirterek Kaymakam Enver Hakan Zengince’ye teşekkür etti.

2020 yılından Antalya’da düzenlenen Türkiye Wushu Kungfu yarışmasında üçüncü olarak bronz madalya kazanan Cemal Argış ise kendisini sürekli geliştirdiğini ve daha iyi yerlere gelmek istediğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi