Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince Diyarbakır’da düzenlenen 11. Karpuz Festivali etkinliklerinde en iyi birinci karpuz yetiştiricisi seçilen İkram Atlı ve ikinci seçilen Abdülhamit Atlı’yı konuk etti. Kaymakam Zengince

45,5 kg'lık karpuz ile birinci olan çiftçi İkram Atlı'ya tam altın, 44,1 kg'lık karpuz ile ikinci olan Abdulhamit Atlı'ya yarım altın, hediye etti.

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da on birincisi düzenlenen Karpuzb9124606-5de7-45e6-bdf3-b23c3abfbfe0.jpg Festivali çeşitli etkinliklerle kutlanmıştı. Bu etkinliklerden birisi olan ‘Karpuz Yarışması’ etkinliğinde Bismilli karpuz üreticisi olan çiftçi İkram Atlı 45 kilo 500 gram ağırlığındaki karpuzu ile birinci olmuştu. Bir diğer Bismilli çiftçi Abdülhamit Atlı ise 44 kilo 100 gram’lık karpuzu ile ikinci seçilmişti. Kaymakam Enver Hakan Zengince, birinci ve ikinci seçilen çiftçileri makamında ağırladı.

Kaymakam Enver Hakan Zengince yaptığı açıklamada; “İlimizde coğrafi ürün işareti olan Diyarbakır Karpuzu yarışmasında birinci ve ikinci olan üreticilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Zengince “kaybolmakta olan Diyarbakır Karpuzunun gelecek nesillere tohum çeşidinin aktarılmasını aktarılmasını sağlamak, yetiştirme tekniğini ailelere öğretmek Diyarbakır Karpuz Yarışmasında ilçemizi ürünü ve çiftçiyi tanıtmak karpuza elverişli olan Dicle Nehri kenarındaki çiftçiye gelir getirmesi amacıyla üreticilerimize teknik, sosyal ve girdi temininde destekler sağlanmıştır. Açıklamasında bulundu.

Zengince; “Bu yıl da üreticilerimizin Karpuz Yarışmasında birinci ve ikinci olmaları nedeniyle üreticilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi