Yeni hizmet sayesinde kaza tutanakları, kalem ve kağıt kullanmadan, hızlı bir şekilde e-Devlet Kapısı Mobil Uygulaması üzerinden oluşturulabilecek.

Dijital Dönüşüm Ofisi, e-Devlet Kapısı Mobil Uygulaması üzerinden mobil kaza tutanağının nasıl oluşturulacağını gösteren bir video yayımladı.

Kaza tutanağını oluşturmak için "Kaza tutanağı" seçeneğine tıklamak gerekiyor. Uygulama, şimdilik iki araçla sınırlı olarak kazaya karışan araç sayısını soruyor. "Tutanak işlemlerine devam et" seçeneğine tıklanarak, "yeni tutanak oluştur" seçeneği seçiliyor. Uygulama, yaralanma varsa 112'yi aramayı hatırlatıyor.

Eğer yaralanma yoksa işlem daha kolay bir şekilde tamamlanabiliyor. Uygulama, "yaralanma yoksa iki sürücü aranızda halledebilirsiniz" diyor. "Şartları sağlıyorum" butonuna basıldıktan sonra, sürücüler ve araç plakaları bilgileri çıkıyor. Uygulama, sürücülerden kaza fotoğraflarını ve en az 20 karakterlik bir kaza açıklaması yapmalarını istiyor.

Daha sonra kaza yapılan yerlerin işaretlenmesi gerekiyor. İki sürücü de aynı işlemi yapıyor ve ardından kaydı açan sürücü karekodu okutarak kaza tutanağını oluşturuyor.

Kaynak: (İLKHA)