Hastane Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, yaptığı açıklamada, hastanenin yeni bir hizmeti daha devreye aldığını belirterek, kronik yara bakım ünitesinde hasta kabulüne başlandığını ifade etti.

Kronik yara bakım ünitesinde, genel cerrah uzmanı Mehmet Öztürk ve ekibi tarafından hizmet verileceği bilgisi verildi.

Bu birimde özellikle diyabetik yaralar, geçmeyen yaralar, bası yaraları ve yatalak yaraları gibi kronik yaraların tedavi edileceği vurgulandı. 4 servis yatağı ve pansuman odasından oluşan ünite, multidisipliner bir yaklaşımla çalışacak ve ilgili polikliniklerle koordineli bir hizmet sunacak.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Tör, kronik yara bakımının özel bir uzmanlık alanı olduğunu belirterek, hastaların özelliklerinin dikkate alınarak tedavi sürecinin planlanacağını ifade etti. Ayrıca, tedavi sonrasında hastalara psikolojik, beslenme ve yara bakımıyla ilgili eğitimlerin de verileceği kaydedildi.

Kronik yara bakım ünitesinin sorumlusu Dr. Mehmet Öztürk ise, özellikle diyabetik, bası ve iyileşmesi güç yaraların tedavisi üzerine odaklanacaklarını söyledi.

Hastalara, kendi sağlıklarıyla ilgili eğitimler verilerek, olası sorunların önlenmesine yönelik bilgilendirmeler yapılacağını belirtti. Diyabet hastalarının yüzde 15'inde diyabetik ayak yarasının oluştuğunu vurgulayan Öztürk, bu tür sorunların önlenmesi için hastaların bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu ifade etti. (AA)

Kaynak: ANADOLU AJANSI