Olay, Defne ilçesinin Meydancık Mahallesi'nde meydana geldi. 22 Nisan'da, sahipsiz bir köpeğin büyükbaş hayvanlara saldırdığı ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, köpeği yakaladı ve müşahede altına aldı. Ne yazık ki köpek kısa süre sonra hayatını kaybetti.

Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderilen numunelerden elde edilen sonuçlar, köpekte kuduz virüsü olduğunu doğruladı. Bu gelişmenin ardından Meydancık ve bitişiğindeki Güneysöğüt mahalleleri karantinaya alındı.

Yetkililer, karantinaya alınan bölgede bulunan tüm kedi, köpek ve vahşi hayvanların aşılanmasına ve kuduz şüphesi olanların izole edilmesine başladı. Ayrıca, bölgedeki tüm hayvan sahiplerine de hayvanlarının aşılanması ve kontrol edilmesi konusunda uyarılar yapıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, karantina bölgesinde yaşayan vatandaşların herhangi bir olumsuz durumda en yakın sağlık birimine başvurmaları ve emniyet veya jandarma ekiplerine haber vermeleri istendi.

Kuduz, ölümcül bir hastalık olduğu için yetkililer, vatandaşların tedbirli olmalarını ve karantina bölgesine girip çıkmamalarını rica ediyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)