Köylüler adına basın açıklaması Resul Aydın yaptı. Resul Aydın yaptığı açıklamada Kum ocağı işletmecileri, 1/b grup kil ruhsatı amacı dışında kullanarak yüzlerce dekarlık köyün ortak kullanım alanlarında, otlak alanda, resmi merada ve tarım alanında kum çakıl alımı ve üretimi yapmış ve bu arazilerin bitkisel, üretim fonksiyonu, endüstriyel, sosyo ekonomik ve ekolojik işlevleri yok edildiğini iddia etti.

Aydın, yapılan açıklamada, kum ocaklarının köyün ortak kullanım alanları, ve bir kısım alanları ile kum ocaklarının açmış olduğu çukurlarda Şehnaz A. Şilan A. Beritan A. İsimli kardeşler ve Emine B. Ve Baver K. İsimli çocuklar boğularak ölmüşler. Dedi.

hasan.jpgÇocuklarımızın kum ocağı ve kil ocağı çukurlardan boğulmadan ve ekili tarım alanlarımızın ve köyümüzün ortak kullanım alanları daha fazla tahrip edilmeden, kum ocaklarının kapatılmasını istiyoruz. Diyerek basın açıklamasını bitirdi.

Köy Muhtarı İsmet Sönük, Kum ocakları köyün ortak kullanım alanlarına  tarlalara sel ve su taşkınlara maruz bırakıldığından, onlarca hayvan telef olmuş ve çocuklarımız hayatlarını kaybetmiştir. Bu konuda yetkililerin seslerini duyurulması için köylü vatandaşlar bir araya gelmişler. dedi.

Editör: Haber Merkezi