Tebliğe göre, her il ve ilçede Kurban Hizmetleri Komisyonu kurulacak. Bu komisyonlar, 16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı için şehirlerde kurban satış ve kesim yerlerini belirleyecek ve gerekli tedbirleri alacak.

İstanbul'a Kurbanlık Hayvan Girişi 1 Haziran'da Başlıyor:

Kurban satış yerleri, İstanbul'da Kurban Bayramı'ndan 15 gün önce, diğer illerde ise 1 ay önce hazır hale getirilecek. Bu tarihten önce kurbanlık hayvan girişine izin verilmeyecek. İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri ise 1 Haziran'da başlayacak.

Kurban Kesim Elemanları Eğitimden Geçecek:

Halk eğitim merkezlerinde 20 saatlik "Kurban Kesim Elemanı" yetiştirme ve geliştirme kursları düzenlenecek. Kesim yerlerinin genel sağlık şartlarına uygun olup olmadığı komisyon tarafından denetlenecek.

Randevu Sistemi ile Yoğunluk Önlenebilecek:

Kurban kesimi sırasında yoğunluğu önlemek için randevu sistemi uygulanacak.

Kural İhlalcilerine Ceza Uygulanacak:

Park, bahçe, sokak gibi umuma açık alanlarda kurban kesenler ile kurallara uymayan tesislere idari para cezası uygulanacak. Kesim yerine götürülürken ve kesilirken kurbanlık hayvanlara eziyet edenlere de ceza verilecek.

Tebliğin Tam Metni:

Tüm detayları içeren "Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ"in tam metnini https://mevzuattakip.com.tr/ adresinden inceleyebilirsiniz.

Kaynak: (Haber Merkezi)