Olay, Çankaya ilçesine bağlı Hilal Mahallesi'nde meydana geldi. Kürt iş adamı Nihat Karaaslan, arkadaşı Cengiz A. ile birlikte evinin altında bulunan markete alışveriş yapmak için gireceği sırada kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Kürt Iş Adamı Iki Defa Suikaste Uğradı!

Tabancayla açılan ateş sonucu Karaaslan, arkadaşı Cengiz A. ve markette çalışan bir kişi vurularak yaralandı.

Saldırı markette panik ve korkuya neden olurken, ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

2 yıl önce de suikast girişimi oldu

Ağır yaralanan Karaaslan, yoğun bakımda tedaviye alındı. Polis, olayın ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtları incelenirken, çalışmalar sürüyor.

İş adamı Nihat Karaarslan'ın 2022 yılında da Ankara'daki ofisinin çıkışında silahlı saldırıya uğradığı belirtildi.

Karaarslan, saldırıda son anda kurtulurken mermiler arabasına isabet ettiği öğrenildi. 

Sedat Peker aleyhinde paylaşımlar yapmasıyla dikkat çekiyordu

Suikast girişiminde bulunan 4 kişi tespit edilip gözaltına alınmış ve zanlıların çift plaka kullandığı ortaya çıkmıştı.

Evinin önünde vurulan Nihat Karaarslan'ın sosyal medya hesabından son dönemlerde Sedat Peker aleyhinde paylaşımlar yapmasıyla dikkat çekiyordu.

Karaslan kimdir?

Karaarslan, Bingöllü bir iş insanı olarak biliniyor. Bingöl'de 30 bin kişilik bir aşiretin lideri olduğu iddialar arasındadır.

Karaarslan’ın ismi ilk olarak, "Hanım Ağa" lakabıyla tanınan Güniz Akkuş’un Sedat Peker’i tehdit ettiği olayda gündeme geldi.

Sedat Peker’in şikayeti üzerine 2020 yılında düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar arasında yer almış ve birkaç saat sonra serbest bırakıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ