Altıok Mahallesi'ndeki Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışına; Diyarbakır BDP İl Başkanı Mehmet Ali Aydın, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, BDP ilçe yöneticileri, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bismil Belediye Başkanı Eminoğlu açılışta yaptığı konuşmada, "Biz bu göreve hizmet için geldik. Biz burada şimdiye kadar halkımızın ihtiyaçlarını dikkate alarak çalışmalarımızı yürüttük. Bundan sonrada halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda ortak çalışmalarımız yürüteceğiz. Bizi yalnız bırakmayan halkımızın moral ve desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu halkın mücadelesi ve küvetti ile biz bu hizmeti başarıyoruz. Şimdi burada yine çok küçük bir adım atmış buluyoruz. Biz bugün burada Kültür ve Sanat merkezi açıyoruz. Daha öncede kadınlar için kadın evi açtık. Okuyan öğrencilerimiz için eğitim destek evi açtık. Bu bir gerçektir ki bir halk kültürüyle vardır. Bir toplum Kültürünü ilerletemezse o toplum sürekli ezik kalır. İnanıyorum ki bu çalışmamızla buranın zeminin kültürel çalışmalarımızla dolduracağız" dedi.

'Tigran'ın Kürt evladının yüreğinde ayrı bir yeri vardır'

Eminoğlu'nun ardından konuşan Diyarbakır BDP İl Başkanı Mehmet Ali Aydın, Kürt kültürünün önemine işaret ederek, şunları söyledi: "Biliyoruz ki, ölümsüz Ermeni ozanımız Aram Tigran'ın her Kürt evladının yüreğinde ayrı yeri vardır ve her zaman yüreğimizde yaşayacaktır. Kürt kültürünün gelişiminde büyük bir emeğe sahip Tigran'ı burada bir kez daha saygıyla anıyoruz. Şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalar ardından Koma Sorjîyan, Dicle Fırat Kültür Merkezi Denbejleri, Koma Grava Roje ve sanatçı Bülent Turan tarafından konser verildi.

 

Bismil Belediyesi

Editör: Haber Merkezi