Diyarbakır- Bismil -Gani Rüzgar Şavata, şeyh Ömer Özgören’nin misafiri olarak Bismil ilçesine geldi. 

Bismil ilçesinde Bismil Haber Kurucusu Musa Çelebi ile görüşen Gani Rüzgar Şavata, dün Hastanede oyuncu ve film yönetmeni Kadir İnanır’ı ziyaret ettiğini ifade etti.

I M G 7003

Hastane ziyaretinde, Kadir İnanır ile konuşmasında söz eden, Kürt sinema yönetmeni ve oyuncu Gani Rüzgar Şavata, Cesur yürek'den haber var.

Diyarbakir Mardin'e selamlari var. yangin afettinde hayatini kayıp edenler'e Allah’tan Rahmet diledi ve acilerimizi paylasiyorum dedi. 
I M G 7006I M G 7004

Gani Rüzgar Savata, Kadir inanır bana Dediki, iyi biliyorum ki sizlerin Kürtlerin dualarıyla ayaktayım.. dedi. 

I M G 7001

Gani Rüzgar Şavata kimdir ve nerelidir?

Gani Rüzgar Savata, Yönetmen, Senarist ve Aktör Gani Rüzgar Savata, Malatya Drejanlidir. Drejan Asireti Liderlerinden olan Savata, Sinema ile gençlik yilarinda tanisti. Ezilmislerin sesi olan sayisizca filme imzasini atti.

Gani Rüzgar Şavata ya da Kani Şavata (d. 1 Eylül 1960, Malatya), Kürt sinema yönetmeni ve oyuncu olan Şavata, 1993 yılında komşular adlı yapımda ilk olarak oyunculuk yaptı. 


Gani Rüzgar Şavata, ilk yönetmenliğini 1999 tarihli sınır filmiyle gerçekleştirdi. Bu zamana kadar 9 uzun metrajlı film yöneten  Şavata son olarak 2009 yılında Saddam'ın Askerleri filminin senaryosunu ve başrolünü üstlendi. 

29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimde Saadet Partisi Esenyurt Belediye Başkan Adayı olan Şavata. . 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde BDP'nin destekleyeceği bağımsız aday olarak Malatya'dan aday oldu. 

18 yılını bu dalda geçiren Şavata, Sanat hayatını tiyatro ile başladı. Malatya Şehir Tiyatrosu'nda çalıştı. 1993 yılında sinemada oyuncu olarak yer aldı. Altı yıl sonra ilk yönetmenlik deneyimini yaşayan sanatçı, ayrıca sekiz filmin senaryosunu yazarak iki filme de yapımcı olmuştur.

İki Gözüm Ahmet Gani Rüzgar Şavata ve Hakan Gürtop'un 2020 yılında yönettiği, Ahmet Kaya'nın hayat hikâyesini konu alan biyografik, dram filmi yaptı.   

Muhabir: Sedat Erdinç