Rize'nin İyidere ilçesinde hayata geçirilen İyidere Lojistik Merkezi, Doğu Karadeniz'i Rusya, Orta Asya ve Kafkasya'ya bağlayacak önemli bir ticaret köprüsü olacak. 20 milyon ton dolgu ile yapılması planlanan lojistik merkezinin dolgu çalışmaları tamamlanmak üzere. 12 milyon ton dolgu tamamlanarak %72'lik bir ilerleme kaydedildi.

100 Bin Araç Kapasiteli Rıhtım İnşa Ediliyor

2 bin 700 metre ana mendireğe ve 470 metre tali mendireğe sahip olacak lojistik merkezinin rıhtım uzunluğu 1.210 metre ve su derinliği 15 metre olacak. Ayrıca 12 metre su derinliğinde 270 metrelik Ro-Ro rıhtımı da inşa edilecek. Toplamda 100 bin araç kapasitesine sahip olacak rıhtım, bölgenin ticaret kapasitesini önemli ölçüde artıracak.

13 Bin Ton Betonarme Çelik Kullanılacak

20 milyon taş dolgu ile yapılacak olan İyidere Lojistik Limanı'nda toplamda 13 bin ton betonarme çeliği, 630 bin metre küp beton ve 18 bin 900 ton çelik kazık kullanılacak. Tamamlandığında 3 milyon ton genel kargo, 8 milyon ton dökme yük, 100 bin konteyner ve 100 bin araç Ro-Ro kapasitesine sahip olacak liman, bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

Bölge Halkı Lojistik Merkezi'nden Memnun

İyidere sakinleri de lojistik merkez yatırımından duydukları memnuniyeti dile getiriyor. İlçe sakinlerinden Ramazan Duman, merkezin gençlere iş imkanı sağlayacağını belirtiyor. Duman, "Projeyi güzel buluyorum. Buradaki gençlere de iş imkanı sağlayacak. Şuan da gençler işsiz ama orası büyük bir katkı sağlayabilir diye düşünüyorum. Ekonomi açısından katkı sağlayacağını düşünüyorum" diyor.

Kaynak: (İHA)