Plansız ve programsız yapılan çalışmaların sonucunda sokakların trafiğe kapanması ve yürümekte zorluk çekilmesi gibi sorunlar yaşandığını dile getiren mahalle sakinleri, yetkililerden acil bir çözüm talep etti.

Sokağın bakımsızlığının özellikle acil müdahale gerektiren durumlarda ambulans ve itfaiye gibi araçların geçişini engellediğini vurgulayan mahalle sakinleri, belediyenin kendilerini unutmuş gibi davrandığını ifade etti.

Meryem Acet adlı bir sokak sakini, "Yeni Mahalle 1014. Sokak Batman'ın en dar ve en kötü sokağıdır. Sokağımız genişletilecek umuduyla burada evlerimizi yaptık ancak maalesef hayal kırıklığına uğradık. Ambulans ve itfaiye gibi araçlar rahatlıkla giremiyor. Belediye tarafından yapılan çalışmalar yarım kaldı. Sokağımızı yıktılar, döktüler ancak bir türlü tamamlamadılar. Sokağımızı unuttular. Yetkililerden sokağımızın bir an önce temizlenip düzeltilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Sokak sakinleri olarak çok mağduruz"

Bir diğer sokak sakini olan Bilal Bakır ise, "Yol çalışmaları yarıda kaldı ve bu durum bizi mağdur etti. Özellikle sokağımızın dar olması nedeniyle yapılan çalışmaların yarım kalması ambulans ve itfaiye gibi acil durum araçlarının geçişini engelliyor. Belediye hizmetlerinin seçim dönemlerine sıkıştığını söylüyorlar ama bu bile yapılamıyor. Sokak sakinleri olarak çok mağduruz. Belediyeden sokağımızın bir an önce düzeltilmesini talep ediyoruz" dedi.

"Defalarca talepte bulunduk ancak sorunumuz çözülmedi"

Behiye Tüzer adlı bir başka sokak sakini ise, "Uzun süredir yolumuz bakımsız. Eşim yatalak ve ambulanslar kapımıza gelebilsin diye defalarca talepte bulunduk ancak sorunumuz çözülmedi. Sokağımızı gelip yıktılar ve öylece bıraktılar. Çocuklarımızın rahatça okullarına gidebilmesi için sokağımızın düzeltilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İLKHA