Bismil’de çoğu mahallerine doğal gaz ulaşırken bazı mahallerde doğalgaz çalışması yapılmadı. Savur yolu üzerinde bulunan Tepe Mahallesi’ne doğalgaz çalışmalarına başlanmadı.

DİYARGAZ AKSATIYOR 

Bismil’in Tepe mahallesine 2 yıl önce gelmesi gereken Doğalgaz, Diyargaz firması Karayolu yol kenarı kamulaştırma yapmadan çekmeyeceği iddia edilirken, şimdiye kadar herhangi bir çalışma yok. 

Fd2Bec84 5750 4E13 9Bd8 Acdb2Deb53Fa

Tepe sakinleri Diyargaz’a dilekçe yazdılar.

Beldemize doğalgaz getirilmesi konusunda Diyargaz Genel müdürü Mehmet Salih Deniz’i makamında ziyaret ettik. Tepe mahallesi doğalgaz ihtiyacı dile getirdik. Doğalgaz talebini dilekçe ile ilettik. 

   

Tepe mahalle sakini Süleyman Demir Tepe’ye Doğalgaz gelmesi için Diyargaz Genel Müdürü Mehmet Salih Deniz’e Tepe mahallesine doğalgaz isteği ile ilgili dilekçe sundu.

Süleyman Demir Bismil Haber gazetesine Tepe mahallesi doğalgaz talebi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Genel müdür Salıh bey gerekenleri yapılması hususunda çok samimiydi. Bu konuyu gündeme alacaklarını bize bildirdi. 

Bu konuda tek yetkilinin kendisi olmadığını gerekli birimlerle konuşup karar vereceklerini bize bildirdi. Kendisinden bu güzel projenin gerçekleştirilmesi istedik. Dedi. 

F9780Bd0 B6C4 4685 Aaee C8Bf88D9D75C

Doğalgazın çalışmaları yapılmasında Bismil merkezden bir yıl sonra Tepe mahallesine Doğalgaza kavuşacaklarını ve Tepelileri 2 yıldır oyaladıklarını görüyoruz.denildi. 

Tepe Mahallesi sakinleri mahalleye doğalgaz gelmemesinin sebebinin Diyargaz olduğunu iddia ederek  “İlk olarak suçu Karayollarına attılar sonra boru yetmedi, ödenek yok gibi bahaneler üreterek bizi geçiştiriyorlar. Bizim suçumuz ne?

ÇOĞU TEPE SAKİNİ DOĞALGAZ YOK DİYE BİSMİL MERKEZDE EV TUTUYOR 

Tepe’de doğalgaz olmadığı için, çoğu kişi evini Bismil merkeze taşıdı. 

Muhabir: Sedat Erdinç