Mardin ve Kızıltepe Biçerdöverciler Derneği yaptığı toplantıda 2024 yılı için biçerdöver hasat ve saman toplama, tavsiye fiyatlarını belirledi.

Mardin ovasında yeni ürün hububat ve baklagiller hasadı öncesi Mardin ve Kızıltepe Biçerdöverciler Derneği yaptığı toplantıda 2024 yılı için tavsiye edilen hasat ve biçerdöver arkası saman toplama fiyatlarını belirledi. Dernek Başkanı Abdürrahim Eroğlu başkanlığında dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda 2024 mevsimi hasat tavsiye fiyatları belirlendi.

Alınan karara göre:

Buğday ve Arpada kuru tarım alanlarda dekar başına: 200 TL

Buğday ve Arpada sulu tarım alanlarda dekar başına: 250 TL

Mercimek ve nohut alanlarda dekar başına: 260 TL olarak belirlendi.

Toplantının ardından Mardin ve Kızıltepe Biçerdöverciler Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İlimiz genelinde 2024 yılı hububat ve baklagiller hasadı başlamasından dolayı Mardin ve Kızıltepe Biçerdöverciler Derneği olarak hasat tavsiye fiyatları belirlemek üzere dernek üyelerimiz ve paydaşlarımızla beraber dernek binasında Biçerdöverciler Dernek Başkanı Abdurrahim Eroğlu başkanlığında toplantı gerçekleştirdik.

2023 yılı ile 2024 yılı arasında bakım, parça, Yakıt ve operatör giderlerindeki artışları göz önünde bulundurularak düz biçim ve patozlu biçim maliyetleri hesaplandı. Bu maliyetler hesaplanırken Biçerdöver sahipleri ve Değerli çiftçilerimizi mağdur etmeyecek şekilde 2024 yılı Hububat ve Baklagiller Hasat tavsiye fiyatımızı belirlenmiştir.

Paydaşlarımıza ve değerli çiftçilerimize bol kazançlar temennisini diliyorum.”

Mardin’de Biçerdöver Hasat Ücretleri Belirlendi

Kaynak: (Haber Merkezi)