Vali Akkoyun, Artuklu İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde devam eden Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 su depo çalışmalarını yerinde inceledi ve MARSU Genel Müdürü Murat Erçin ile Plan Proje Daire Başkanı Güven Bayraktar'dan bilgi aldı.

Projenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 30'unu geçtiğini belirten Vali Akkoyun, Mardin'de günlük insani kullanım su ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım olan proje hakkında olumlu görüşlerini dile getirdi. Proje kapsamında Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 depolarında depolanan suyun yanı sıra Kasımiye-3 ve Sultanköy-1 depolarının da hizmete gireceğini belirtti.

Akkoyun, yeni yapılacak hatta farklı bir teknoloji kullanılacağını ve kayıp ve kaçağı önleyici önlemler alındığını açıkladı. Ayrıca, Beyazsu'dan gelen suyun P5A Pompa istasyonu aracılığıyla şehir merkezine yönlendirilerek sürekli su kullanımına imkan sağlanacağını belirtti.

Toplam maliyeti yaklaşık 26 milyon avro olan projenin, vatandaşların hizmetine sunulmasıyla Artuklu ilçesinin içme suyu sorununun çözüleceğini belirtti.

Vali Akkoyun, “Bünyesinde 9 adet pompa bulunduran P5A Pompa istasyonu Beyazsu’dan gelen suyu Kasımiye-1, 2 ve 3 depolarına yönlendirerek Şehir merkezinde aralıksız, sürekli su kullanımına imkan verecektir. Artuklu ilçemizde toplamı 153 bin 274 metre olan şebeke boru hatlarımızın an itibarı ile 47 bin 410 metresi, yani yüzde 31’lik kısmı tamamlanmıştır. Bu çalışma ile önemli bir kısmının hammaddesi asbest olan borulardan teşkil edilen mevcuttaki İçmesuyu şebekemiz tamamen yenilenmiş olacaktır. Toplam maliyeti yaklaşık 26 milyon avro, yani yaklaşık 950 milyon TL olan projemiz inşallah yakın bir zamanda tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır." dedi.

Kaynak: İHA