Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye'nin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara (Bilecik hariç), Kıyı Ege, Karadeniz (Düzce ve Bolu hariç), Doğu Anadolu (Malatya ve Elazığ hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sivas çevreleri, Adana ve Osmaniye'nin güneyi ve Hatay'ın batı kesimlerinde yağışlı bir hava öngörülüyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak, Karadeniz’in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ancak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

İç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve batı yönlerden esecek, Marmara'da ise güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecektir.

Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu nedenle, bu bölgelerde bulunan eğimli yamaçlarda dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Muhabir: Nurşen Ağar