Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yapılan açıklamaya göre, onay ve tescil gerektiren ödeme işlemlerinde kontrollü bir ortam sağlayacak olan FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, 31 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla kullanıma sunuldu.

Servis, öncelikli olarak ikinci el araç alım-satım işlemlerinde, işlem taraflarına güvence sağlanmasına ihtiyaç duyulan farklı iş modellerinde de kullanılabilecek.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"FAST Sistemi üzerine inşa edilmiş bir aracılık hizmeti olan Güvenli Ödeme İşlemi, yetkili kuruluşlar tarafından onay veya tescil gerektiren işlemler için yapılacak para transferlerinde süreçler tamamlanıncaya kadar tutarın FAST katılımcısı bir kuruluş nezdinde bekletilerek işlemin taraflarına güvence sağlamaktadır. Bu hizmet, ödemeyi gönderecek olan kullanıcıya onay veya tescil işlemi tamamlanmadan bedelin karşı tarafa aktarılmayacağı, ödemeyi alacak olan kullanıcıya ise onay veya tescil işlemi gerçekleştiğinde bedelin hesabına geçeceği garantisini vermektedir.

FAST Güvenli Ödeme İşlemi, ilk aşamada 2 milyon TL işlem limiti dâhilinde kullanılabilecektir.

Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi’nin de FAST Sisteminin diğer katman servisleri gibi hızla yaygınlaşması beklenmektedir."

Kaynak: (Haber Merkezi)