Son analizlere göre, ülke genelinde parçalı ve yoğun bulutlu bir hava hakim olacak. Edirne'nin güneyinden başlayarak Çanakkale, Aydın'ın güneyi, Muğla, Kahramanmaraş, Kayseri, Nevşehir, Tokat, Sivas, Yozgat, Elazığ, Adıyaman, Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Siirt bölgelerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde Doğu'da yer yer pus ve sis olabilir. Marmara ve Ege bölgelerinde toz taşıma bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kısımları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi var. Batı kıyılarında rüzgar öğleden sonra güçlü (40-60 km/saat) esecek.

Hava sıcaklıkları ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) artacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve yoğun bulutlu bir hava hakim olacak, sabah saatlerinde Çanakkale ve Edirne'nin güneyinde sağanak yağışlar görülecek. Bölgede toz taşıma bekleniyor. Rüzgar batı bölgelerinde yer yer kuvvetli olacak (40-60 km/saat).

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve yer yer yoğun bulutlarla kaplı bir hava bekleniyor, öğleden sonra Muğla ve Aydın'ın güneyinde sağanak yağışlar bekleniyor. Batı bölgelerinde rüzgar yer yer kuvvetli olacak (40-60 km/saat). Güney ve batı kesimlerde toz taşıma bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve yer yer yoğun bulutlu bir hava hakim olacak, akşam saatlerinde Kahramanmaraş çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde rüzgar yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve yer yer yoğun bulutlu bir hava bekleniyor, Yozgat, Nevşehir, Sivas ve Kayseri çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve yoğun bulutlu bir hava bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve yer yer yoğun bulutlu bir hava bekleniyor, akşam saatlerinde Tokat çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis görülebilir. Bölgedeki yüksek dağlarda çığ tehlikesi var.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve yer yer yoğun bulutlu bir hava bekleniyor, gece saatlerinde Elazığ çevrelerinde hafif yağışlar görülebilir. Gece ve sabah saatlerinde pus ve sis olabilir. Bölgedeki yüksek dağlarda çığ tehlikesi var.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve yer yer yoğun bulutlu bir hava bekleniyor, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve sis olabilir.

Editör: Basri Akaydın